Yrttisilakat ja puolukkakeitto 23.10.2001

Toim. Kati Nappa

Yrttisilakat

600 g silakkafileitä
n. 1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 ruukku Rucola-salaattia
2-3 rkl hienonnettua persiljaa, tilliä ja/tai ruohosipulia
1-2 rkl tuoretta oreganoa ja/tai timjamia
2 rkl Dijon sinappia
2 dl ruokakermaa tai -cremeä

1. Sipaise uunivuoka öljyllä tai juoksevalla margariinilla.
2. Leikkaa Rucola-salaatti ruukusta, huuhdo ja ravistele kuivaksi.
3. Sekoita tuoreet yrtit ja Rucola keskenään.
4. Nosta silakat vuokaan, ripottele sekaan suola, mustapippuri ja yrtit.
5. Vatkaa sinappi kerman joukkoon ja kaada seos vuokaan. Ravistele vuokaa ja nostele lusikalla, jotta kerma valuu joka koloon.
6. Kypsennä 200 asteessa n. 25 min.
7. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja leivän kera lämpimänä tai kylmänä.
8. Sekoita salaatti erilaisista ruukkusalaateista ja porkkanaraasteesa. Mehevöitä öljytilkalla ja sitruunamehulla. Tarjoa salaatti eri lautaselta tai nauti se ennen silakoita.

Puolukkakeitto

9 dl vettä
3-4 dl puolukoita
1-1 ½ dl sokeria

suurus:

1 dl kylmää vettä + 3 rkl perunajauhoja

1. Keitä puolukoita ja vettä kunnes puolukat ovat vaalenneet. Siivilöi puolukat pois.
2. Kaada liemi takaisin kattilaan, lisää sokeri ja tarkista maku.
3. Nosta kattila levyltä ja kaada siihen samalla sekoittaen suurus ohuena nauhana.
4. Nosta kattila takaisin levylle ja kiehauta sekoittaen.
5. Kaada kulhoon ja tarjoa keitto haaleana tai kylmänä korppujen kera.

Lue myös:

    Uusimmat