Focaccia on italiasta kotoisin oleva ohut leipä. Sen pinnalle pirskotellaan reilusti oliiviöljyä ja päälle painellaan oliiveja tai yrttejä. Kaurafocaccian päälle sopivat hyvin myös kaurahiutaleet.
8 kpl
- ½ pkt tuorehiivaa (25 g)
- 3 ½ dl vettä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1½ tl suolaa
- 2 dl Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
- 6 dl Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
- 2 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
- 1 dl silputtua tuoretta rosmariinia, basilikaa, oreganoa tai salviaa
- Pinnalle:
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 dl mustia tai vihreitä kivettömiä oliiveja
- hiutaleita (KARU/kaurahiutaleita)
- tuoretta yrttiä (esim. rosmariinia)
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja suola. Lisää hiutaleita ja hiivaleipäjauhoja vähitellen vaivaten. Ripottele lopuksi taikinalle silputtu yrtti ja puristele silppu taikinaan. Anna sen kohota peitettynä ainakin puolisen tuntia.
Kumoa taikina pöydälle ja alusta hetki. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Pyöritä osat palloiksi. Nosta taikinapallot uunipellille leivinpaperin päälle ja litistä pallot halkaisijaltaan noin 10–15 sentin kokoisiksi soikeiksi leiviksi. Peitä leivät liinoilla ja anna kohota puolisen tuntia.