Mainos

Yritykset tilittävät noin 44 miljardia veroja vuodessa – "pitäisi keskittyä verojärjestelmän kilpailukykyyn"

Suomalaiset yritykset tilittävät vuodessa vajaat 44 miljardia euroa veroja, selviää Keskuskauppakamarin tuoreesta veroselvityksestä.

Yhteisövero muodostaa vain kymmenesosan yritysten tilittämistä veroista.

Keskuskauppakamarin selvitys kattaa yli 270 000 yrityksen valtiolle ja kunnille tilittämät merkittävimmät verot, kuten arvonlisäveron, palkkojen ja osinkojen ennakonpidätykset, yhteisöveron sekä ympäristöveron.

Suurin potti muodostuu arvonlisäverosta, jonka yhteenlaskettu summa vuonna 2015 oli 16,6 miljardia euroa. Sen osuus kaikista yritysten tilittämistä veroista oli 38 prosenttia.
Työntekijöiden palkkojen ennakonpidätyksiä ja työnantajan sosiaaliturvamaksuja yritykset tilittivät lähes yhtä paljon, noin 15 miljardia.

Yhteisöveron määrä oli vuonna 2015 reilut neljä miljardia. Ympäristöverojen eli energia-, liikenne- ja päästöverojen määrä oli noin kolme miljardia.

Verosuunnittelun kitkemisestä puhutaan liikaa

Keskuskauppakamarin verotuksesta vastaavan johtajan Ann-Mari Kemellin mielestä yritysten veroista käytävä julkinen keskustelu painottuu liikaa yhteisöveroon.

Keskustelun keskiössä on Kemellin mukaan yritysten aggressiivinen verosuunnittelu ja veron kiertäminen. Kemellin mukaan suomalaiset yritykset hoitavat verovelvoitteensa pääsääntöisesti erittäin hyvin.

– Aggressiivisen verosuunnittelun kitkemisen sijaan päättäjien tulisi keskittyä verojärjestelmän kilpailukykyyn. Kilpailukykyinen verojärjestelmä luo edellytyksiä talouskasvulle ja kasvattaa siten verokertymää, Kemell sanoi tiedotteessa.

Kemell kiitteli vuonna 2014 tehtyä yhteisöveron alennusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.