Mainos

Yrittäjien Pentikäinen Tekesin ja Finpron yhdistämisestä: En ole tavannut yritystä, joka aidosti tukisi ehdotusta

Suomen Yrittäjät näkee hallituksen linjauksessa Finpron ja Tekesin rakennejärjestelystä jotain hyvää, mutta paljon huonoa pk-yritysten asiakaspalvelun ja vienninedistämisen näkökulmasta. Erityisesti kotimaata koskeva järjestely ihmetyttää Yrittäjiä.

Yrittäjät ei kannata hallituksen julkistettua linjausta lakkauttaa nykymuotoinen Finpro ja pilkkoa nykyinen Tekes siten, että työ- ja elinkeinoministeriön alle syntyy mainituista uusi virasto, ja sen alle uusi yhtiö.

-Mallissa lopetetaan nykymuotoinen Finpro ja jaetaan Tekes ilman selkeää tietoa siitä, mitä hyötyä siitä olisi yrityksille. Mikä on hyöty, jos yhden viraston ja yhtiön yhdistelmästä tehdään yhden viraston ja yhtiön yhdistelmä? Muutos on hallinto- eikä asiakaslähtöinen, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

– On vaarana, että organisaatioiden huomio kääntyy sisään eikä asiakkaan palveluun. Riskinä on vähintään 1-2 vuoden hämminki, joka laskee tuottavuutta ja heikentää tuloksia, hän sanoo tiedotteessa.

Yrittäjien mielestä olisi kannattanut lisätä nykypohjalta Finpron ja Tekesin yhteistyötä tai rakentaa yksi osakeyhtiö ilman sitä ohjaavaa virastoa. Jos rahoituspäätösten laillisuusvalvonta edellyttää virastoa, sen olisi voinut perustaa ilman yhtiön rahoitus- ja omistajaohjaustehtäviä.

Pentikäisen mielestä uudistusta hankaloittaa myös se, että siltä puuttuu henkilöstön ja asiakasyritysten tuki.

-En ole vielä tavannut yritysten edustajaa, joka aidosti tukisi ehdotusta, Pentikäinen ihmettelee.

Hallitus kertoi aiemmin tänään, että innovaatiorahoituskeskus Tekes ja kansainvälistymispalveluja tarjoava Finpro yhdistetään työnimellä Business Finland kulkevaksi uudeksi toimijaksi.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.