Mainos

Yrittäjät: Verottajan linja liian tiukka nykyoloissa

Rahoitusvaikeuksiin ajautuneet yrittäjät syyttävät verohallintoa nykyoloihin nähden liian tiukasta linjasta. Yrittäjien mielestä verottaja ajaa yritykset konkurssiin ilman kunnollisia velkaneuvotteluja.

Yrittäjät valittavat, että verottaja tekee päätöksiä kuin rahoituskriisiä ei olisikaan. Periaate on, että maksujärjestelyyn päässeen yrityksen on hoidettava uudet laskut säntillisesti, ettei velan määrä kasva.

Verohallinto pitää puolestaan toimintaansa oikeutettuna, jotta velan määrä yrityksissä ei paisu kuten kävi 1990-luvun lamassa.

- Eihän yritykset voi verovelalla tulla elvytetyiksi. Oikeastaan viime vuosikymmeneltä saimme sellaista oppia, että joissakin tapauksissa on riittävän ajoissa puututtava siihen, ettei velan määrä liikaa kasva, sanoo veronkanto- ja perintäyksikön johtaja Timo Niutanen verohallinnosta.

- Kaikkein tärkeintä on, kun yritys ajautuu maksuvaikeuksiin, että riittävän ajoissa ollaan yhteydessä verohallintoon. Verohallinnon kanssa voi toki aina maksujärjestelyistä keskustella, vakuuttaa Niutanen.

Myös yrittäjäjärjestö patistaa jäseniään tarttumaan puhelimeen heti, jos vaikeuksia ilmenee.

- Kyllä aina on mahdollista verottajan kanssa neuvotella. Myös siinä tapauksessa, jos tulee konkurssiuhkainen maksukehotus, niin vielä silloinkin voi verottajan kanssa neuvotella. Aina kannattaa verottajaan ottaa yhteyttä, kertoa kaikki ja pyrkiä neuvotteluyhteyteen. Se on paras tie jatkaa yritystoimintaa, muistuttaa veroasiantuntija Satu Grekin Suomen Yrittäjistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.