Yritätkö pudottaa painoa? Hylkää nämä 10 ruokatottumusta

Jos mielit karistaa kiloja vyötäröltä, ota ruokarutiinisi tehotarkkailuun. Jos sorrut johonkin seuraavista kymmenestä väittämästä, on syytä tehdä pieniä muutoksia.

Tunnistatko itsesi seuraavista väittämistä? Jos näin on ja haaveilet painon putoamisesta, kannattaa opetella pois näistä tavoista.

1. Jokaiseen ruokavillitykseen sortuminen

Vaikka näit lehdessä jonkun julkkiksen syövän jotain uutta trendiherkkua, se ei tarkoita, että sinunkin pitäisi. Uusiin ruokiin tutustuminen on hienoa, mutta syö niitä vain, jos ne sopivat sinulle – älä siksi, että muut tekevät niin.

2. Valmisruokien syöminen

Jalostetun ruoan syöminen ei tunnu koskaan samalta kuin itsetehdyn ruoan maistaminen. Lisäksi jalostettu ruoka lihottaa. Jos ruoka on täynnä lisäaineita, on parempi jättää se syömättä.

3. Ruoan ajattelu palkkiona

Ajattele mieluummin, että ruoka on energiaa elimistölle, ei tapa palkita itseään rankan työviikon jälkeen. Näin et tule palkinneeksi itseäsi suklaakakulla ja sipseillä pitkin viikkoa onnistumisien jälkeen.

4. Muualla kuin kotona syöminen liian usein

Yritä laittaa ruokaa kotikeittiössä ja syödä mahdollisimman paljon kotona ruokapöydän ääressä. Jos syöt usein ulkona, ostat jatkuvasti valmisruokia tai tilailet pizzaa, kertyvät kilot taatusti.

5. Yrttien unohtaminen

Yrttejä pidetään usein vain koristeina, mutta oikeasti ne voivat olla oivallisia terveysherkkuja. Lisää esimerkiksi persiljaa ja ruohosipulia ruokiisi, sillä ne ovat hyvin ravintorikkaita sisältäen paljon esimerkiksi kivennäisaineita. Ripottele yrttejä salaatteihin tai vaikka smoothien joukkoon.

6. Aamiaisen jättäminen väliin

Älä nohda syödä aamiaista, ellet halua syödä liikaa turhia kilokaloreita päivän aikana. Kun jätät päivän ensimmäisen aterian väliin, aineenvaihduntasi hidastuu ja se voi johtaa painonnousuun. Lisäksi verensokeritasosi heittelevät ja teet todennäköisesti huonoja valintoja päivän muilla aterioilla.

7. Liikaa muutoksia liian nopeasti

Kun yrität muuttaa ruokailutottumuksiasi, tee muutoksia pikkuhiljaa, älä kaikkea kerralla. Jos yrität tehdä isoja muutoksia nopealla aikataululla, on sinun luultavasi vaikea omaksua niitä.

8. Olet liian ankara itsellesi

Älä ajattele onnistuvasi vain silloin, jos selviät kokonaisesta päivästä sortumatta herkkuihin. Jos otit palan syntymäpäiväkakkua työpaikallasi, ei painonpudotuksesi siihen kariudu – kunhan et vain unohda terveellisiä tottumuksia yhden virheen vuoksi koko päiväksi.

9. Hedelmien nauttiminen pullosta

Hedelmämehuista puuttuu kuitu, mutta niissä on runsaasti fruktoosia, joka saa verensokerisi kohoamaan huimasti. Hedelmät onkin aina parempi nauttia syötävässä muodossa kuin mehuina.

10. Syöt liian nopeasti

Älä hotki ruokaasi. Yritä sen sijaan pureskella jokainen suupala ainakin kymmenen kertaa. Näin tunnistat helpommin kylläisen olon etkä syö huomaamattasi liikaa.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja