Yön alpeilla viettänyt ex-ampumahiihtotähti kertoo pelastumisestaan: "Kutsuivat ihmenaiseksi"

Entinen ampumahiihtäjä Gabriela Soukalova, 32, katosi Alpeilla viime viikolla. Hän joutui viettämään yön vuorilla, mutta pelastusryhmä löysi lopulta hänen luokseen. Nyt tshekkiläinen kertoo yön pelottavista hetkistä.

Soukalova lähti pyörälenkille, joka meinasi koitua kohtalokkaaksi. 

– Tie oli katkaistu yhdessä kohdassa, ja koko rinne oli revitty alas. Yritin löytää takaisin GPS:n avulla, kunnes pääsin paikkaan, jossa tajusin, että minun oli jätettävä pyörä sinne, Soukalova kertoi CNN Prima Newsin mukaan.

Soukalova jatkoi matkaansa jalkaisin merkittyä reittiä, kunnes se yhtäkkiä loppui. Nainen oli eksyksissä, ja hetken päästä myös puhelimesta loppui akku. Soukalova tajusi, ettei pääse takaisin päivänvalossa, ja että hänen on vietettävä yö luonnossa. 

– Löysin suojaisan paikan. Yritin myös treenata, jotta ruumiinlämpö ei putoaisi ja selviäisin pakkasessa, Soukalova kertoi yön pimeistä tunneista.

Onnellinen loppu

Entinen ampumahiihtäjä oli ehtinyt hälyttää apua ennen kuin hänen puhelimensa sammui, mutta etsintäpartio ei löytänyt naista.

– Ajattelin, että ainoa pelastukseni olisi kiivetä kalliolle useita satoja metrejä laakson yläpuolelle. Odotin helikopterin lentävän ohi aamunkoitteessa etsimässä minua, mutta he etsivät eri paikoista kuin missä olin, Soukalova sanoi.

– Olen iloinen, että olen harjoitellut mniin monta vuotta ja olen tällaisessa fyysisessä kunnossa, koska muuten olisi ollut hyvin hankalaa.

Pelastusryhmä löysi lopulta Soukalovan vuorelta. He olivat ihmeissään, miten hän oli onnistunut kapuamaan vuoren rinnettä ylös.

– Kun he kysyivät minulta, mistä pystyin kiipeämään ylös, näytin heille reitin. He kutsuivat minua ihmenaiseksi, ja että he eivät voineet uskoa, että kukaan voisi kiivetä niin korkealle, Soukalova sanaili.

Soukalova selvisi lopulta tilanteesta säikähdyksellä ja hänet saatiin turvallisesti perheensä luo.

– Koko sen ajan, kun olin poissa, kuvittelin tapaamista, erityisesti pienen lapseni ja Milošin kanssa. Ja kun sain halata heitä, se oli luultavasti elämäni mukavin hetki.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja