Yö-yhtye esiintyy kesällä festareilla – solistina toimii Suvi Teräsniska

Yö-yhtye nähdään keikkalavoilla yhdessä Suvi Teräsniskan kanssa tulevana kesänä.

Laulaja Suvi Teräsniska esiintyy Yö-yhtyeen kanssa tulevana kesänä neljällä festarilla. Kokoonpano esiintyy heinäkuun alussa Iskelmä Festivaaleilla Porissa ja Jämsän Himoksella sekä heinäkuun puolivälissä Suomipop Festivaaleilla Jyväskylässä ja Oulussa. 

Sama kokoonpano esiintyi konserttisaleissa jo alkukeväällä 2020, mutta Ihmisen poika -kiertue jäi koronapandemian vuoksi kesken. Nyt he esiintyvät yhdessä kesäfestivaaleilla ja biisilistaan on poimittu Yön materiaalista yleisön juhlatunnelmaan sopivia kappaleita.

Festivaalikeikat juhlistavat Yön 40-vuotisjuhlavuotta. Yhtye perustettiin Porissa vuonna 1981 ja sen ensimmäinen albumi, klassikoksi muodostunut Varietee julkaistiin paria vuotta myöhemmin vuonna 1983.

– Juhlavuosi, yhteinen historia Suvin kanssa ja yleisön kysyntä vaikuttivat päätökseemme tehdä valikoidut esiintymiset tulevana kesänä, yhtye kommentoi. 

Suville Yö on ollut nuoruuden idoli ja innoittaja, joka johdatti hänet aikanaan alalle, omalle soolouralle, mutta myös tiiviiseen yhteistyöhön yhtyeen kanssa. 

Yhteinen taipaleemme tekee näistä festivaaliesiintymisistä luonnollisen uuden sivun hienoa tarinaa, Teräsniska sanoo.

– Kun suljen silmäni, näen auringon ja festivaaliyleisön. Kuulen heidän laulavan. Sitä yhteislaulua odotan enemmän kuin mitään muuta.

Yö-yhtyeen solisti Olli Lindholm menehtyi helmikuussa vuonna 2019.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja