Ympäristökeskus kehottaa tarkkailemaan suurten hallien kattojen lumitilannetta – "Lunta poistetaan myös silloin, kun sitä on kertynyt vain osalle kattoa"

"Hallien lumitilanne tarkastettava" 1:55
Video: Hallien lumitilanteesta varoitettiin jo vuonna 2015.

Suurten hallien kattorakenteita on nyt syytä tarkkailla, koska niiden piilevät rakennevirheet alkavat tavallisesti ilmetä maaston lumikuorman kasvaessa, kehottaa Suomen ympäristökeskus (Syke).

Tarkkailua vaativat erityisesti laajarunkoisten rakennusten pitkän jännevälin kattorakenteet kuten urheiluhallien, suurten kauppaliikkeiden, ratsastusmaneesien ja maatalouden tuotantorakennusten katot sekä kuplahallit.

– Hallien omistajien on seurattava lumikuormaa aktiivisesti ja huolehdittava siitä, että lunta poistetaan hallin katolta tarpeen mukaan, myös silloin, kun lunta on kertynyt erityisen runsaasti vain osalle kattoa, kertoo Syken johtava hydrologi Bertel Vehviläinen tiedotteessa.

Kaakkois-Suomessa tammikuun loppu on paikoitellen selvästi pitkän ajan keskiarvoja lumisempi, kun taas Pohjois-Suomessa lunta on Syken mukaan huomattavasti tavanomaista vähemmän.

Lue myös:

    Uusimmat