Ympäri Suomea kuljettanut työ vei Hannu Karpon pois lastensa luota – kertoo nyt millainen isoisä haluaa olla pienille lapsenlapsilleen: "Hellä ja rakastava"

2:29
Legendaarinen toimittaja Hannu Karpo kertoo urastaan ja elämästään MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Hannu Karpo kokee jääneensä paitsi lastensa elämästä kiireisten työvuosiensa takia.

Pitkän linjan toimittaja Hannu Karpo tunnetaan erityisesti televisio-ohjelmastaan Karpolla on asiaa, jota esitettiin MTV3-kanavalla vuosina 1983-2007. Ohjelmassa keskityttiin yhteiskunnallisiin ongelmiin suomalaisessa yhteiskunnassa, ja työ vei Karpoa tien päällä ympäri Suomen vuosikausien ajan. 

Karpon elämästä ja urasta ilmestyy dokumenttielokuva Karpo 25. syyskuuta. Elokuvassa Karpo kertoo myös itse, että työ todella vei hänen kiireisimpinä vuosinaan lähes kaiken ajan: joinakin vuosina Karpolle oli kirjattu jopa 5000 työtuntia, mikä tarkoittaa noin 16 tuntia töitä joka päivä. Dokumentissa ääneen pääsee myös Karpon poika Sampo Karpo, joka on myös työskennellyt aikuisena isänsä kanssa tämän ohjelmassa.

Elokuvassa Sampo Karpo kertoo, että hänen ollessaan lapsi isää ei usein kotona näkynyt, sillä tämä oli jatkuvasti tien päällä ohjelmaa kuvaamassa. Hannu Karpolla on yhteensä neljä lasta. 

Uhraus oli suuri myös isälle. 78-vuotias Hannu Karpo kertoo MTV Uutisille kokevansa, että hän on jäänyt paitsi lastensa elämästä. 

– Mutta eivät ne ole tavallaan vaihtoehtoja. Duunit oli duunattava, jotta perheellä olisi leipä, Karpo kertoo. 

Toimittajan mukaan hän on kokenut asiasta katumusta. Varsinkin tällä hetkellä, kun lapset ovat lähteneet jo kauan sitten maailmalle ja asettuneet sinne. Karpon tytär esimerkiksi asuu ulkomailla, minne matkustaminen ja mistä Suomeen vierailulle saapuminen ovat tällä hetkellä mutkikkaita asioita vallitsevan koronatilanteen takia. 

– Sanotaanko näin, etten ole itkenyt itseäni uneen sen takia, mutta joskus olen katunut tietysti, Karpo myöntää. 

– Ehkä tenavat olisivat jopa tasapainottomampia jos olisin ollut (kotona) päsmäröimässä joka asiassa. 

Karpon pojalla on itsellään kaksi pientä lasta, joista nuorempi syntyi vuoden 2020 alussa. Toimittajalle hänen poikansa pienet tytöt ovat todella rakkaita, ja hän haluaa olla heille läsnä. Kun Karpolta kysyy, millainen isoisä hän haluaa lapsenlapsilleen olla, pysähtyy hän hetkeksi miettimään. 

– Hellä ja rakastava. He ovat mulle äärettömän tärkeitä ne neidit. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja