Yllätystulos: Näin paljon lukijat kuluttavat alkoholia kesällä

Makuja kysyi lukijoiltaan, kuinka paljon alkoholia kuluu kesällä. Suurin osa lukijoista oli vastannut kyselyyn yllättävällä tavalla – enemmistö ilmoitti, ettei käytä alkoholia kesällä lainkaan!

Panimoliiton mukaan suomalaiset kuluttavat alkoholia joulun lisäksi eniten kesäaikaan, jolloin loma mahdollistaa enemmän tissuttelun kuin arjen painaessa päälle. Makuja halusikin selvittää, montako alkoholiannosta lukijat arvioivat kesäaikaan kuluttavansa.

156 ääntä kerännyt kysely päätyi Panimoliiton kanssa melko ristiriitaiseen tulokseen, sillä 42,9 prosenttia kaikista äänensä antaneista ilmoitti, ettei alkoholia kulu kesäviikon aikana lainkaan. Perusteluina käytettiin muun muassa juomien kaloripitoisuutta tai tipatonta linjaa:

– Kun kun en juo alkoholia. pärjään ilmankin, nimimerkki joranka perustelee.

– Hyvää vettä ilmaiseksi tarjolla. Samoin isoäidin omenamehua jäillä. Maistuvat yksin ja yhdessä, Tuuli puolestaan sanoo.

– En oikeastaan juo enää. Ei kiinnosta, koska aamutreeneistä on tullut paras startti päivälle ja krapulassa ne jäisi väliin, xxx paljastaa.

– Nuorena hummasin tarpeeksi, nyt aikuisena olen täysin vieraantunut alkoholista ja olenkin siitä erittäin iloinen.Ei krapula-aamuja ja morkkista rahan hukkaan heittämisestä. Ilo humalaisena on muutenkin niin teennäistä, summer sanoo.

Kohtuukäyttö suosittua

Makuja-sivun lukijat eivät ilmeisesti ole kovinkaan persoja alkoholille, sillä toiselle sijalle äänestyksessä 17,3 prosentin äänisaaliilla sijoittui vaihtoehto 1-3 alkoholiannosta viikon aikana.

– Yleensä menee 2 lasia viiniä viikossa, viikonloppuna ruoan kanssa. En tykkää lipittää viiniä pelkästään ja oluesta en yhtään tykkää. Jos juhlitaan, lasi kuohuvaa. Olen selkeästi enemmän syöppö kuin juoppo, Tikkari sanoo.

– Tuo (1-3 annosta) on lähinnä keskimääräinen arvio. En edes juo alkomahoolia joka viikko, koska saan siitä helposti finnejä naamaan. Silloin kun juon, niin useimmiten viisasten juoman käyttöön liittyy jotkin kesäkekkerit tai vain halu juhlistaa arkea, nimimerkkiä tuurijuoppo käyttävä perustelee.

"Kesällä tulee juotua ihan hirveästi"

Tiukan kilpailun äänestyksen kolmannesta sijasta voitti vaihtoehto 4-7 alkoholiannosta viikossa. Vaihtoehto keräsi yhteensä 16,7 prosenttia kaikista annetuista äänistä. Perusteluina annosten määrälle käytettiin muun muassa kesän ilmoja ja terasseja.

– Kesällä tulee juotua ihan hirveästi! Terasseja, kaveritapaamisia. Kai se on jonkunlainen tapa ja tottumus, että kesämeiningeissä pitää aina juoda, Kesämisu sanoo.

Neljännen sijan nappasi äänestyksessä 15 tai enemmän alkoholiannoksen nauttiminen. Vaihtoehto jäi tiukasti neljännelle sijalle, sillä sen saama äänimäärä oli 15,4 prosenttia. Määrä voi toki koostua myös muutaman annoksen päivittäin nauttimisesta.

– Kaksi kolme lasia valkkaria illalla on mielestäni kohtuullista nautiskelua. En ole juonut itseäni humalaan moneen vuoteen, enkä ole sairastelluut pariinkymmeneen vuoteen edes kunnon flunssaa, nimimerkki normaali sanoo.

Paula Koski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja