Yllätystä ja perinteitä – Ruotsin prinssin nimi yhdistää molemmat suvut

Ruotsin pikkuprinssin nimeksi tuli Nicolas Paul Gustaf.

Prinsessa Madeleinen ja Chris O'Neillin poika syntyi maanantaina 15. kesäkuuta kello 14.45 Danderydsin sairaalassa Tukhomassa. 

Prinssistä julkaistiin ensimmäinen kuva jo vuorokauden ikäisenä, mutta hänen koko nimeään ja titteliään saatiin odottaa keskiviikkoiltaan saakka.

Vauvan nimeksi tuli Nicolas Paul Gustaf. Hänen tittelinsä on Ångermanlandin herttua, ja kutsumanimensä Nicolas. Vauvan sukunimi on Bernadotte.

Nimi on yhdistelmä sekä Madeleinen että Chris O'Neillin sukujen perinteitä. Toinen ja kolmas nimi tulevat suoraan vauvan isoisiltä: Paul on Chrisin edesmenneen isän etunimi ja Gustaf tulee kuningas Kaarle Kustaasta. Kuninkaan nimi on ruotsiksi Carl Gustaf.

Sekä toisen että kolmannen nimen veikkailtiin lukeutuvan prinssin kokonimeen jo ennen nimen paljastusta.

Sen sijaan etunimi Nicolas tuotti hienoisen yllätyksen, sillä sitä ei nähty vedonlyöjien listoilla eikä muutenkaan nimiveikkailuissa. Listauksissa toistuivat useimmiten nimet Oscar, Eugen, Paul ja Carl Johan. 

MTV.fin lukijat puolestaan toivoivat naapurimaan prinssin nimeksi Oscaria tai Lennartia.

Nicolas ei kuitenkaan ole täysin Ruotsin kuninkaallisesta nimiperinteestä poikkeava nimi, sillä se on kulkenut aiemmin Bernadotten suvussa.

– Saamiemme tietojen mukaan se on suvun nimi Lennart Bernadottelta ja Eugen Bernadottelta, Expressenin toimittajan haastattelema hovin tiedotuspäällikkö Margareta Thorgren kommentoi nimeä. 

– Ylpeät vanhemmat saivat päättää kokonaan lapsensa nimestä, hän lisäsi. 

Sekä Lennart että Eugen Bernadotten nimissä oli Nicolakseen viittaava nimi, Lennartilla Nicolaus ja Eugenilla kirjoitusmuodolla Nikolaus. Molemmat olivat prinssejä.

Lue myös:

    Uusimmat