Prinssi George sai nimensä erikoisella tavalla – perheen koiralla oli valinnassa merkittävä rooli

Prinssi George on saanut nimensä kuninkaallisen perheen jäseniltä, mutta myös koiralla kerrotaan olleen osuutta asiaan.

Kun prinssi William ja herttuatar Catherine odottivat esikoistaan prinssi Georgea reilut kuusi vuotta sitten, heillä oli vaikeuksia päättää, minkä nimen antavat tulevalle kuninkaalliselle. Vaikeassa valinnassa he turvautuivat koiransa Lupon apuun.

Herttuapari kysyi ensin neuvoa kuningatar Elisabetilta ja harkitsi useita suvun nimiä. Sen jälkeen he kirjoittivat nimiä paperilapuille ja levittivät niitä ympäri taloa. He valitsivat ne nimet, joille Lupo-koira asetti tassunsa.

Lähteen mukaan nimen valintaa hankaloitti se, etteivät he tienneet vauvan sukupuolta vielä siinä vaiheessa.

– Kukaan ei tiedä, mitkä nimet Lupo valitsi. Nimet olivat niin erilaisia, että lapsen nimestä olisi voinut tulla sekava. Hänestä olisi voinut tulla Victoria Alexandra George David Beckham, lähde vitsaili.

Georgen koko nimi on George Alexander Louis. Hovista ei koskaan kiistetty tai vahvistettu, oliko Lupolla osuutta nimen valinnassa. Tiedetään kuitenkin, että Georgen etunimi on peräisin kuningatar Elisabetin isältä George VI:lta.

Alexanderin arvellaan olevan kunnianosoitus kuningattarelle, jonka koko nimi on Elisabet Alexandra Mary. Prinssin kolmas nimi on saatettu lainata prinssi Philipin enolta Louis Mountbattenilta.

Williamin ja Catherinen nuoremmat lapset prinsessa Charlotte ja prinssi Louis ovat myös saaneet nimensä kuninkaallisen perheen jäsenten mukaan. Heidän nimeämisessään ei tiettävästi käytetty perheen koiran apua.

Lähde: Cheatsheet

Lue myös:

    Uusimmat