Bertil vai Carl Johan? Pikkuprinssin nimeä arvuutellaan kuumeisesti – äänestä suosikkisi!

Prinssi Carl Philipin ja Sofian esikoinen on poika 1:02

Monet hoviasiantuntijat ovat lähes varmoja, että prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian esikoinen nimetään Bertiliksi. Aftonbladetin mukaan nimi on jo päätetty. 

Ruotsin prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia saivat myöhään tiistai-iltana esikoisensa, pienen pojan.

Kun pitkään odotettu tulokas on viimein saapunut maailmaan, vilkkaat spekuloinnit pienokaisen nimestä käyvät kuumana. 

Aftonbladet kertoo, että Carl Philip ja Sofia ovat päättäneet pienokaisen nimen jo ennen synnytystä. Lehden mukaan Danielilla ja Sofialla oli valmiina kaksi nimeä, tytölle ja pojalle. 

Monet hoviasiantuntijat ovat arvuutelleet, että pikkuprinssin nimeksi tulee Bertil, prinssi Bertilin mukaan. 

Vuonna 1997 menehtynyt prinssi Bertil oli paitsi Carl Philipin isosetä, myös kummisetä, jonka kanssa hän oli erittäin läheinen. Hoviasiantuntijat arvelevat, että Carl Philip haluaa kunniottaa Bertilin muistoa antamalla nimen esikoispojalleen. 

– Tässä ei ole mitään yllätystä, julistaa Svensk Damtidningin hoviekspertti Johanna Lejon

Myös Aftonbladetin Jenny Alexandersson on sitä mieltä, että Bertil olisi oiva valinta pojan nimeksi. Hän toteaa myös, että toista ja kolmatta nimeä on huomattavasti vaikeampaa arvuutella. 

– Toinen ja kolmas nimi voivat olla perinteisiä kuninkaallisia nimiä, kuten Wilhelm tai Carl Johan, Alexandersson pohdiskelee. 

Lejon heittää ilmoille myös nimen Erik, joka on paitsi perinteinen kuninkaallinen nimi, myös Sofian isän nimi. Hän kuitenkin toteaa, että Sofia ja Carl Philip tulevat todennäköisesti valitsemaan nimen ilman paineita. 

– He tekivät häistään ja kihlajaisistaankin omannäköisensä.


Lue myös:

    Uusimmat