Hoviasiantuntija Carl Philipin esikoispojasta: "Kuninkaallisissa piireissä on tärkeitä ja vähemmän tärkeitä lapsia"

Ruotsin prinssiparin esikoinen perii kruunun ennen tätiään Madeleinea.

Ruotsin hoviin tiistai-iltana syntynyt pikkuprinssi on viidentenä kruununperimysjärjestyksessä. Edellä ovat kruununprinsessa Victoria, hänen tyttärensä Estelle, poikansa Oscar sekä vastasyntyneen isä prinssi Carl Philip

Ennen Carl Philipin ja Sofian esikoisen syntymää viidentenä kruununperimysjärjestyksessä oli prinsessa Madeleine, jonka paikka listauksessa on nyt astetta kauempana.

Nimi ei vielä tiedossa

Carl Philip kuvaili tummatukkaista lasta "hyväksi sekoitukseksi" sekä isää että äitiä. 

Pikkuprinssin nimeä ei ole vielä tiedossa. Carl Philip kertoi toimittajille, että pariskunta on miettinyt nimivaihtoehtoja, mutta päätöstä ei ole vielä tehty. 

Vauva syntyi vain runsas viikko ennen kuningas Kaarle XVI Kustaan 70-vuotissyntymäpäivää 30. huhtikuuta. Kuninkaallisista kertovan aikakauslehden Kungliga Magasinetin päätoimittaja Roger Lundgrenin mukaan hovissa lienee ollut hieman huolta, ettei lapsi vain syntyisi juhlapäivänä. 

– Ei välttämättä ole pikkuiselle lapsenlapselle kovin hauskaa, että syntymäpäivä on sama kuin isoisällä, kun isoisä sattuu olemaan kuningas, Lundgren sanoi. 

"Tärkeitä ja vähemmän tärkeitä lapsia"

Mylläkkä vauvan ympärillä ei ole Ruotsissa ollut samaa luokkaa kuin esimerkiksi maaliskuussa, kun kruununprinsessa Victoria synnytti prinssi Oscarin.

Hoviasiantuntija Sten Hedmanin mukaan tälle on monia syitä, joista yksi on se, että lapsi on melko matalalla kruununperijälistalla. 

– Voi olla kyynistä sanoa, mutta kuninkaallisissa piireissä on tärkeitä ja vähemmän tärkeitä lapsia, hän kuvailee. 

Carl Philip ja Sofia, omaa sukua Hellqvist, menivät naimisiin viime kesäkuussa.

1:02

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja