MTV.fin lukijat äänestivät suosikkinimensä – tuleeko Ruotsin pikkuprinssistä Bertil?

MTV.fi kysyi lukijoiltaan, mikä olisi paras nimi Ruotsin kuningasperheen uusimmalle jäsenelle. Äänestyksen tulos myötäilee asiantuntijoiden lausuntoja.

Prinssi Carl Philipistä tuli tämän viikon tiistaina ensimmäistä kertaa isä, kun tämän puoliso, prinsessa Sofia, synnytti parin esikoisen. 

Kuningas Kaarle Kustaa paljastaa tänään vastasyntyneen pikkuprinssin nimen. Spekuloinnit pienokaisen nimestä ovat käyneet kuumina jo raskauden alkutaipaleesta asti, ja MTV.fi kysyi lukijoiltaan heidän nimisuosikkiaan. 

Ykköseksi äänestyksessä nousi nimi Bertil, joka on ollut myös asiantuntijoiden suosikki. 

Vuonna 1997 menehtynyt prinssi Bertil oli paitsi Carl Philipin isosetä, myös kummisetä, jonka kanssa hän oli erittäin läheinen. Hoviasiantuntijat arvelevat, että Carl Philip haluaa kunniottaa Bertilin muistoa antamalla nimen esikoispojalleen.

Bertil sai 23 prosenttia MTV.fin lukijoiden äänestä. 

Seuraavaksi suosituin nimi äänestyksessä oli Vincent. Nimi oli yksi ennakkosuosikeista, kun kruununprinsessa Victorian kuopukselle koitettiin povata nimeä. 

Vincet sai 19 prosenttia annetuista äänistä. 

Kolmanneksi suosituin nimi on perinteinen kuninkaallisten nimi, Wilhelm. Muun muassa Aftonbladetin hoviasiantuntija Jenny Alexandersson aprikoi, että pikkuprinssin ensimmäinen nimi olisi Bertil, mutta toinen ja kolmas nimi edustaisivat perinteisiä nimiä, kuten Wilhelm tai Carl Johan

MTV.fi lähettää konseljin suorana. Voit seurata lähetystä täältä!

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja