Yllätysnimi nousi SM-liigan huippuottelun ratkaisijaksi – TPS-pelaajan ulosajo kuohautti Tampereella

Muu pelitapahtuma: Ilves - TPS 1:21

Jääkiekon SM-liigassa tiistain kierroksen ainokainen pelattiin Tampereella, missä Ilves kaatoi TPS:n 3–1.

Ottelun maalihanat saatiin auki toisessa erässä. Henrik Haapala heitti kiekon maalille, ja lopulta pikkumusta lirahti TPS:n maalivahdin Lassi Lehtisen selän taakse.

Toisen erän lopulla nähtiin myös tilanne, joka kuohautti Nokia Arenalla. TPS:n Kasper Koskinen osui Ilves-maalivahtia Marek Langhameria päähän niin, että Koskinen lensi ulos.

Ilveksen sankariksi nousi 18-vuotias hyökkääjä Samu Bau, joka napautti ensimmäisen liigamaalinsa. Se jäi myös ottelun ratkaisuksi.

Loppuhetkillä Joona Ikonen syötti ja Eemeli Suomi iski kiekon tyhjiin.

3–1-oiton myötä Ilves (72) nousi pisteen päähän sarjakakkosesta Tapparasta (73). TPS on sarjassa viidentenä (64).

SM-liiga jatkuu tiistaina viiden ottelun kierroksella.