F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Yllätyskäänne F1-uudistuksessa: Mercedeksen bileisiin puututaankin jo seuraavasta kisaviikonlopusta alkaen

5:49
Valtteri Bottas tykitti paalupaikan Mercedeksen ylivoimaisesti hallitsemissa aika-ajoissa Britannian Silverstonessa viime sunnuntaina.

Torstaina tullut uutinen F1-moottorien erityisten aika-ajoasetusten kieltämisestä onkin tulossa voimaan jo tämän viikon Espanjan GP:n jälkeen. Asiasta uutisoivat Motorsport.com ja The Race -sivustot.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 14.-16.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Espanjan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Aiemmin torstaina RaceFans uutisoi Kansainvälisen autoliiton FIA:n suunnitelmista kieltää moottoriasetusten vaihtaminen ensi kaudesta alkaen. Nyt tulleet tiedot lupaavatkin muutoksia jo elokuun lopun Belgian osakilpailuun.

Erityisesti kiellon kohteena ovat Mercedeksen moottorista tutuksi tullut aggressiivinen aika-ajoasetus, jota on kutsuttu tuttavallisemmin ”bilemoodiksi”. Tiimi on pystynyt säätämään voimayksikkönsä tilaan, jolla tehoja on kasvatettu tuntuvasti juuri aika-ajon ratkaisukierroksille.

The Race ja Motorsport.com kertovat, että tallit ovat saaneet tiedon rajoituksen voimaantulosta jo Belgiasta lähtien. Yksityiskohtia ei tiimeille ole vielä toimitettu.

Äkillisellä päätöksellä saattaa kuitenkin olla arvaamattomia seurauksia, sillä tallit ovat tähän asti pystyneet käyttämään eri asetuksia myös esimerkiksi moottorin säästämiseen ja hybridienergian keräämiseen kisaolosuhteissa.

Uuden rajoituksen mukaan tallit eivät saisi enää muuttaa moottoriasetuksiaan aika-ajon ja kisan välillä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja