Menettääkö Mercedes musertavan tehokkaan lyömäaseensa? Sivusto: FIA aikoo rajoittaa tallien toimintaa aika-ajoissa

FIA haluaa kieltää F1-moottoreiden aika-ajoasetusten käyttämisen jo ensi kaudella, kertoo RaceFans-sivusto, jolle asian ovat vahvistaneet useat eri lähteet.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 14.-16.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Espanjan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Aika-ajoasetuksia – eli niin sanottua bilemoodia – käytetään autojen voimayksiköissä varmistamaan paras mahdollinen suorituskyky aika-ajojen ratkaisuhetkillä.

Kyseisillä asetuksilla ajettaessa polttoainetta kuluu normaalia enemmän, ja voimayksikköön kohdistuva rasitus on moninkertainen tavallisiin moottoriasetuksiin verrattuna, joten aika-ajoasetuksia voi käyttää vain hyvin lyhyen ajan kerrallaan.

Erityisesti hybridiaikakautta dominoinut Mercedes on tullut tunnetuksi todella tehokkaista aika-ajoasetuksistaan. Tämän kauden viisissä aika-ajoissa Mercedes on ollut keskimäärin reilut 0,9 sekuntia nopeampi kuin lähin uhkaajansa. Kisavauhdissa taas esimerkiksi Red Bull on ollut jo huomattavasti lähempänä, ja Max Verstappen juhlikin ykkössijaa viime viikonloppuna Silverstonessa.

RaceFansin mukaan FIAn aikomuksena on estää aika-ajoasetusten käyttäminen niin, että tallien on käytettävä kilpailussa samoja asetuksia kuin aika-ajoissa.

Lue myös:

    Uusimmat