Yllätysilmoitus: Finlandia-hiihto viideksi vuodeksi Kiinaan

Perinteikäs Finlandia-hiihto järjestetään Kiinassa Harbinin kaupungissa viitenä vuonna 2020–2024. Suomen Hiihtoliitto kertoo asiasta tiedotteessaan.

Hiihtoliitto on allekirjoittanut asiasta lisenssi- ja konsultaatiosopimuksen. Allekirjoitustapahtuma on osa parhaillaan käynnissä olevia Suomen ja Kiinan talviurheilun teemavuoden avajaisia Pekingissä.

Ensimmäinen Harbin Finlandia Ski Marathon järjestetään tammikuussa 2020. Tapahtuman järjestelyt ja konsultaatiotyö tulevat työllistämään suomalaisia asiantuntijoita.

Heilongjiangin maakunnan pääkaupungissa Harbinissa on noin 10 miljoonaa asukasta. Harbin on Rovaniemen ystävyyskaupunki, joka on ollut aktiivisesti kehittämässä talviurheiluosaamista ja tapahtumia Kiinassa.

– Finlandian järjestäminen Harbinissa on hieno osoitus suomalaisen talviurheiluperinteen arvostuksesta. Pitkän neuvotteluprosessin lopputuloksena pystymme paitsi auttamaan Kiinaa kehittämään talviurheilua kohti Pekingin 2022 talviolympialaisia, myös löytämään uusia rahoituskanavia suomalaisen talviurheilun kehittämiseksi, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala sanoo.

Suomessa Finlandia-hiihto jatkaa Hiihtoliiton tiedotteen mukaan "totuttuun tapaan" ja se hiihdetään tänä vuonna 23.-24. helmikuuta. 


Lue myös:

    Uusimmat