Mainos

Yllättäviä tietoja salasuhteista: Tästä syystä miehet ja naiset pettävät!

Pettämisessä ei sinänsä ole mitään uutta ja ihmeellistä, mutta syyt ikävään käyttäytymiseen saattavat olla hämärän peitossa.

Usein ajatellaan, että pettäminen tapahtuu jonkun sattumalta valitun, tuntemattoman henkilön kanssa, joka napataan yllättäen baarista mukaan. Uusi kyselytutkimus todistaa kuitenkin, että asia on itseasiassa juuri päinvastoin.

Erityisesti jo parisuhteessa oleville henkilöille suunnattu Ashley Madison -deittisivusto kyseli tuhansilta uskottomilta miehiltä ja naisilta, miksi he pettävät. Kävi ilmi, että pettäminen on yllättävän harkittu ja suunniteltu teko.

1 300 haastatellusta miehestä 27 prosenttia kertoi, että he lähestyisivät ystävää tai työkaveria, jos olisivat tyytymättömiä nykyiseen suhteeseensa. Vaikka miehen 'toista naista' pidetään usen mystisenä viettelijättärenä, on hän useimmiten joku miehen tuttu.

15 prosenttia naisista kertoi, että he valitsisivat työkaverin salasuhteeseen kanssaan, kun taas jopa 17 prosenttia kertoi haaveilevansa intiimeistä hetkistä pomon kanssa.

Tarkoituksena ei ole toisen vahingoittaminen

Pääsyy pettämiselle oli tyydyttävä seksi, mutta osa kertoi myös pettävänsä ollakseen onnellisempia avioliitossa sen sijaan, että vahingoittaisivat sitä.

Monet miehet ja naiset myös kertoivat, että uskottomuus oli käänteinen yritys parantaa yhteistä seksielämää.

Naisten kohdalla saatetaan usein ajatella, että pettäessä etsitään yhteyttä partnerin kanssa. Jopa 43 prosenttia naisista kertoi kuitenkin, että salasuhde oli ainoastaan fyysinen. Vain viidellä prosentilla mies oli korkeammin koulutettu kuin nainen itse.

Suurin osa naisista kertoi, että houkutus salasuhteeseen kasvoi ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen. Tutkimuksessa kävikin ilmi, että 54 prosenttia naisista kokeili ensimmäisen kerran salasuhdetta lapsen syntymän jälkeen.

Tutkimukseen osallistuneista miehistä jopa 99 prosenttia kertoi pettäneensä tai pohtineensa sen tekemistä. Naisista 39 prosenttia kertoi pettäneensä, ja 35 prosenttia harkinneensa asiaa.

***

1:35

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.