Yllättäviä paljastuksia Olympiakomitean päätöksen kulisseista – venekunta liputti Katiska-vyyhdessä tuomitun Janne Järvisen valinnan puolesta

8:44
Tulosruutu tapasi Olympiakomitean päätöstä odottaneen, huumerikoksesta tuomitun Janne Järvisen.

Suomen Olympiakomitea perusteli eilen kilpapurjehtija Janne Järvisen valitsematta jättämistä Tokion olympialaisiin puhtaasti urheilullisilla perusteilla. Järvisen oma venekunta ilmoitti haluavansa hänet kisaamaan Japaniin.

Katiska-huumevyyhdessä tuomion saanut, mutta tuomiostaan hovioikeuteen valittavan Janne Järvisen sijaan järjestö nimesi Nacra 17 -luokkaan Tokioon Sinem Kurtbayn pariksi Akseli Keskisen

MTV Urheilun tietojen mukaan Keskinen on toiminut olympiaprojektissa Järvisen varamiehenä – eikä kilpailuasetelmaa saati kahta eri venekuntaa ole ollut. Keskinen tuli mukaan vuonna 2019 tuuraamaan loukkaantumisista kärsinyttä kokenutta 45-vuotiasta Järvistä, joka on rahoittanut koko projektin.

Järvinen on myös maksanut Keskiselle palkkaa apumiehen roolista. Järvinen ja Kurtbay aloittivat keskenään olympiaunelman tavoittelemisen jo vuonna 2016.

MTV Urheilun haltuunsa saamassa viestissä Kurtbay ja Keskinen ilmaisivat Olympiakomitealle harvinaisen yksiselitteisesti tukevansa Järvisen valintaa kisoihin urheilullisin perustein.

Lisäksi Geelongin vuoden 2020 MM-kisoja ei olisi pitänyt huomioida Tokion valintoja tehdessä, mutta Olympiakomitea oli lopulta käyttänyt Keskisen ja Kurtbayn kisojen yhdeksättä sijaa kriteerinä.

Aiemmin maanantaina Järvinen totesi MTV Urheilulle valittavansa Urheilun oikeusturvalautakuntaan, mikäli häntä ei valita Tokion olympialaisiin. Valitusaika on 30 vuorokautta päätöksestä. 

Järvinen sai kahden ja puolen vuoden ehdottoman vankeustuomion Katiska-vyyhdestä taannoin Helsingin käräjäoikeudessa. Tuomio ei ole lainvoimainen. Maaliskuussa Järvinen ja Kurtbay lunastivat Suomelle maapaikan Tokioon Nacra 17-luokassa.

Aiheestä lisää torstai-illan pitkässä Tulosruudussa kello 22.25.

Juttuun korjattu kello 7.26 nimi Kourtbay oikeaan muotoon Kurtbay. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja