Katiska-vyyhdistä vankeuteen tuomittu huippupurjehtija ei luovuta Tokion olympialaisten suhteen – aikoo valittaa tarvittaessa urheilun oikeusturvalautakuntaan

8:44
Tulosruutu tapasi huumerikoksesta tuomitun ja Olympiakomitean päätöstä Tokion kisapaikasta odottavan Janne Järvisen.

Purjehtija Janne Järvinen saavutti viime kuussa parinsa Sinem Kurtbayn kanssa Suomelle paikan Tokion olympialaisiin Nacra-17 luokassa. Järvinen tuomittiin huhtikuun 8. päivä kahden ja puolen vuoden ehdottomaan vankeustuomioon katiska-huumevyyhdissä. Päätöstä olympiakelpoisuudestaan odottava Järvinen puhui ensimmäistä kertaa tilanteestaan MTV Urheilulle.

Järvisen tuomio ei ole vielä lainvoimainen, ja hän valittaakin siitä hovioikeuteen. Seuraavan oikeusasteen päätös venynee ensi vuoteen. 

Suomen Olympiakomitean odotetaan tekevän päätöksen Järvisen kelpoisuudesta Tokion kisoihin tänään tiistaina. Asiasta odotetaan lisätietoja keskiviikkona, jolloin Olympiakomitean on määrä julkaista lisää Tokioon matkaavia urheilijoita.

– Kun asiat tulivat vuosi sitten esille, halusin välittömästi alkaa käydä hyvin avoimesti läpi tilannetta sekä lajiliiton että Olympiakomitean kanssa. Tein tapahtumista niin kirjalliset kuin suullisetkin selvitykset. Sain silloin selkeän vihreän valon, että meidän olympiaprojekti saa jatkua, Järvinen sanoi MTV Urheilulle.

Omasta rahapussistaan olympiaprojektin rahoittanut Järvinen aikoo valittaa urheilun oikeusturvalautakuntaan, jos hänen olympiamatkansa evätään.

– Peilaan tätä Olympiakomitean itse laatimiin sääntöihin ja valintakriteereihin. Lähden siitä periaatteesta, että näiden sääntöjen mukaan mennään myös eteenpäin.

Katso Järvisen tilannetta käsittelevä juttu kokonaisuudessaan artikkelin yläosan videosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja