Huumerikoksista tuomitusta Janne Järvisestä kova ratkaisu – Suomen olympiajoukkueeseen kaksi urheilijaa lisää

8:44
Purjehtija Janne Järvinen kertoi Tulosruudussa aikovansa valittaa urheilun oikeusturvalautakuntaan, jos hänen olympiamatkansa evätään.

Suomen olympiajoukkueeseen Tokion kisoihin nimettiin keskiviikkona purjehduksen nacra 17 -luokassa pari Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen.

Etukäteen puhutti Suomelle olympiapaikan parinsa Sinem Kurtbayn kanssa saavuttaneen purjehtija Janne Järvisen tilanne. Järvinen tuomittiin huhtikuun 8. päivä kahden ja puolen vuoden ehdottomaan vankeustuomioon törkeästä rahanpesusta ja avunannosta törkeään huumausainerikokseen Katiska-vyyhdessä. Hän on päättänyt valittaa tuomiostaan hovioikeuteen, eikä tuomio ole lainvoimainen.

Näyttöjä nacra 17 -luokassa olivat antaneet sekä venekunta Kurtbay / Keskinen että venekunta Kurtbay / Järvinen. Suomen Olympiakomitea kallistui Kurbayhin ja Keskiseen, eikä Järvistä olympiajoukkueeseen valittu.

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki sanoi ratkaisun perustuneen urheilullisiin suorituksiin.

– Harkinnassa on painotettu valintakriteerien kohdan 2 mukaista Akseli Keskisen uran nousujohteista kehitysvaihetta, sekä sitä, että pari Kurtbay / Keskinen on ollut paria Kurtbay / Järvinen parempi silloin, kun on kilpailtu koko maailman tasolla kuten maailmancupin osakilpailuissa, muun muassa tulevan olympianäyttämön Enoshiman vesillä, Lehtimäki sanoi.

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori luonnehti tekojen, joista Järvinen on tuomittu, olevan ristiriidassa Olympiakomitean arvojen ja urheiluyhteisön eettisten linjausten kanssa, mutta korosti niin ikään, että asia ratkesi puhtaasti urheilullisin kriteerein.

Suomen joukkueeseen oli aiemmin nimetty 12 urheilijaa. Nyt heinä-elokuussa ohjelmassa oleviin Tokion kisoihin valittuja suomalaisurheilijoita on yhteensä 14.

Tokion olympialaisiin tähän mennessä valitut suomalaisurheilijat:

Ampumaurheilu

Satu-Mäkelä Nummela, trap

Purjehdus

Kaarle Tapper, laser standard
Tuuli Petäjä-Sirén, RS:X
Tuula Tenkanen, laser radial
Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen, nacra 17

Pyöräily

Lotta Henttala, maantiepyöräily

Ratsastus

Henri Ruoste, kouluratsastus

Uinti

Matti Mattsson, 200 m rintauinti
Ida Hulkko, 100 m, rintauinti

Yleisurheilu

Veli-Matti Partanen, 50 km kilpakävely
Topi Raitanen, 3000 m estejuoksu
Ella Junnila, korkeushyppy
Kristian Pulli, pituushyppy

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja