Yllättävä yhteistyö – Emma-pystejä rohmunnut Pyhimys julkaisee albumin Saimaa-yhtyeen kanssa

Pyhimys paljastaa, minkä pystin haluaisi viedä kotiin Emma-gaalasta 5:11
Pyhimys MTV Uutisten haastattelussa Emma-gaalassa.

Pyhimys ja Saimaa-yhtye julkaisevat yhteisalbumin. 

Räppäri Pyhimys yhdistää voimansa Saimaa-yhtyeen kanssa. Uusi Pyhimys & Saimaa -yhteisalbumi julkaistaan toukokuussa.

Tiedotteen mukaan albumilla haluttiin konkreettisesti yhdistää Saimaan musiikin runsaus ja melodia Pyhimyksen lyriikoihin. 

– Tässä on pyritty aitoon synteesiin, artistien hybridiin, eikä niin että toinen osapuoli kiinnitetään toisen ”pinnalle", Saimaa-yhtyettä luotsaava Matti Mikkola kuvailee.

Artistit ovat tehneet aiemminkin yhteistyötä: Matti Mikkola ja Eppu Kosonen Saimaasta ovat tehneet Teflon Brothersille biisejä ja Pyhimys on taas tehnyt Saimaalle aiemmin sanoituksia. 

– Ensin pidettiin paljon sessareitta, joissa jauhettiin ja kuunneltiin musaa. Sen jälkeen Matilta ja Epulta alkoi syntyä pohjia, joista noin puolet inspiroivat mua kirjottamaan tekstiä. Niistä tekstitetyistä aihioista 80% muodostui valmiiksi biiseiksi, jotka muodostavat levyn. Oli kivaa ja lopputulos oli jotain, mitä kukaan ei olis ehkä osannu ennustaa, Pyhimys kommentoi.

Pitkän uran tehneen Pyhimyksen helmikuussa 2018 julkaistu Tapa poika -albumi nousi suoraan julkaisusta albumilistan ykkössijalle. Artisti palkittiin Emma-gaalassa 2019 kuudella Emma-palkinnolla.

Saimaan käsialaa ovat Pepe & Saimaa, cover-versioista koostunut Matka mielen ytimeen sekä teemalevy Urheilu-Suomi.

Pepe & Saimaa -albumi oli arvostelumenestys ja vuoden 2015 Emma Gaalassa albumi sekä sen tekijät saivat yhteensä neljä palkintoa: Vuoden tuottaja (Matti Mikkola), Vuoden rock-levy, Vuoden mieslaulaja (Pepe Willberg) sekä Kriitikoiden valinta.

Pyhimys & Saimaa -kokoonpano esiintyy ensimmäistä kertaa 11.5. Helsingin Suvilahdessa All Day On -tapahtumassa

Lue myös:

    Uusimmat