Yllättävä paljastus hovista – tämä erikoinen keino saa kuningatar Elisabetin korut kiiltämään

0:45
Kuningatar Elisabet piti perinteisen joulupuheensa.

Kuningatar Elisabetin puvustajan mukaan gini saa jalokivet kimaltamaan.

Kuningatar Elisabetin pitkäaikainen puvustaja Angela Kelly paljastaa turvautuvansa erikoiseen konstiin kuningattaren jalokiviä puhdistaessaan.

Vuodesta 1994 Elisabetin palveluksessa työskennelleen Kellyn tehtävänä on kuningattaren vaatteista ja koruista huolehtiminen sekä asukokonaisuuksien luominen. Kirjassaan The Other Side of the Coin: The Queen, The Dresser and the Wardrobe Kelly kertoo puhdistavansa jalokivet ginillä.

– Tilkalla giniä ja vettä saa timantteihin erityisen paljon säihkettä – mutta älkää kertoko kultasepälle, Kelly kirjoittaa.

Kun Kelly auttaa Elisabetia valmistautumaan virallisiin tilaisuuksiin, hän kerää kuningattaren arvokkaat jalokivet ja diadeemin tarjottimelle, joka kuului aiemmin kuningatar Marylle. Kellyn mukaan veden ja pesunesteen avulla koruista irtoavat hiuslakan jättämät tahrat.

Tarvittaessa jalokivet puhdistetaan myös perusteellisemmin.

– Kuningattaren kultaseppä tekee jalokiville syväpuhdistuksen tarpeen mukaan, joten minun tehtäväni on vain kiillottaa ne nopeasti, Kelly kertoo.

Kelly paljastaa hyödyntäneensä työssään myös teetä. Hän värjäsi kuninkaallisen ristiäiskaavun kopion upottamalla jokaisen palan pitsiä pieneen kulhoon, jossa oli kylmää vettä ja Yorkshire-teetä.

Lähde: People

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja