Yllättävä kommentti Greta Thunbergin isältä: En tue koululakkoa, vaikka Greta onkin nyt onnellisempi

2:17

Nuoren ruotsalaisen ilmastoaktivistin Greta Thunbergin isä Svante Thunberg on puhunut BBC:n haastattelussa muun muassa tyttärensä yli vuoden jatkuneesta koululakosta. Isän mukaan Greta pystyy tekemään suuresta julkisuudesta huolimatta ihan tavallisia asioita.

16-vuotias Thunberg aloitti lakkoilunsa yli vuosi sitten protestoidakseen poliitikkojen saamattomuutta ilmastonmuutoksen torjunnassa. Hän arvosteli myös vanhempiaan tekopyhyydestä ilmastoasioissa.

Svante Thunberg sanoo, että hän ei tue koululakkoilua, vaikka myöntääkin Gretan olevan nyt onnellisempi kuin ennen. Hän kertoo kuitenkin olevansa huolissaan kaikesta Gretan kohtaamasta vihasta. Nuoren ilmastoaktivistin on ottanut hampaisiinsa jopa Yhdysvaltain presidentti Donald Trump.

– Varmaan ajattelette, että hän ei ole tavallinen koska hän on erityinen ja hyvin kuuluista. Mutta minulle hän on tavallinen lapsi, joka voi tehdä samoja asioita kuin muutkin ihmiset, Svante Thunberg sanoo.

Greta Thunberg on kieltäytynyt lentomatkustamisesta sen ilmastovaikutusten vuoksi. Isä-Thunberg olikin tyttärensä mukana, kun tämä purjehti alkusyksystä Atlantin yli New Yorkiin puhumaan YK-kokoukseen.

– Tein niin, koska se oli oikein. Mutta en tehnyt sitä pelastaakseni ilmaston, vaan pelastaakseni lapseni. Minulla on kaksi tytärtä ja vain heillä on merkitystä minulle. Haluan vain heidän olevan onnellisia.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja