Yllättäen reality-sarjaan loikannut Mikko Penttilä fanittaa yhä Putousta – yksi sketsihahmo nousi heti suosikiksi

0:45
Tässä ovat Myyrän julkkiskisaajaat! Tätä kaikkea uudella kaudella on luvassa

Putouksesta tuttu näyttelijä Mikko Penttilä ei ajatellut osallistuvansa reality-ohjelmaan, mutta Myyrä-sarjassa kaikki palaset loksahtivat kohdalleen ja näyttelijä hyppäsi keskelle psykologista seikkailua.

Putouksessa useilla kausilla ja myös viime syksyn Allstars-kaudella nähty näyttelijä Mikko Penttilä seuraa tällä kertaa ohjelmaa kotisohvalta käsin. Hän paljasti Myyrä-ohjelman pressipäivässä fanittavansa sarjaa edelleen ja katsoneensa myös nyt pyörivältä kaudelta katsoneensa jokaisen jakson.

– Pidän ohjelmasta edelleen valtavasti ja nyt on mukavaa olla vuorostaan fanikunnassa, ensi viikosta alkaen Myyrässä nähtävä Penttilä kommentoi MTV Uutisille.

– Kävin tuossa yksi päivä myös toisen alumnin Jenni Kokanderin luona kyläilemässä, ja katsottiin jakso yhdessä Jennin perheen kanssa.

Putouksesta puhuttaessa ei voi ohittaa sketsihahmokilpailua. Myös Penttilä löysi hahmojen joukosta nopeasti oman suosikkinsa tällä kaudella. 

– Olen hyvin suuri absurdin komedian ystävä, ja Lapin Patja on ehdottomasti tällä hetkellä lemppareitani, hän kehui Heikki Rannan hahmoa.

Myyrään Penttilä lähti mukaan mielellään, vaikka tunnustaa, ettei ollut ajatellut lähtevänsä mukaan reality-ohjelmiin.

– Tykkäsin Myyrän ekasta kaudesta tosi paljon ja samoin siitä, miten formaatti eroaa monista muista. Siinä on salapoliisityötä, rahaa kerätään yhteiseen kassaan ja se kisassa mukana pysyminen on itsestä kiinni, hän pohti.

Penttilä kokee olevansa hyvä aistimaan ihmisten fiiliksiä, mutta vastaa hieman kierrellen kysymykseen siitä, onko hän itse hyvä huiputtamaan muita tai onko hän helposti jymäytettävissä.

– Mitenhän tuohon vastaisi… Tietty empaattisuus voi helposti johtaa myös harhaan. Sitten taas siitä empaattisuudesta voi olla hyötyä, kun yritetään muita ihmisiä huiputtaa johonkin suuntaan, hän vastaa salaperäisesti ja vahvistaa ajatelleensa ennakkoon, että empaattisesta luonteesta voisi olla hyötyä kisassa.

– Kyllä. Se on luonteenpiirre, joka on aika sisäänrakennettu itseeni. Päätin lähteä ohjelmaan juuri omana itsenäni ja pelata sitä peliä oman itseni kautta, näyttelijä sanoo.

Penttilä kiittelee Myyrä-porukan yhteishengen muodostuneen hyväksi, vaikka hänelle itselleen kuvaukset tarkoittivat tilannetta, jossa hän kohtasi liudan ennalta itselleen vieraita julkkiksia, joista keneenkään ei voinut luottaa. 

– Meillä oli aivan mahtava jengi siellä, vaikka epäilyksen varjo oli koko ajan yllä ja ihmisiä tuli tarkkailtua myös sen jälkeen, kun kamerat suljettiin, hän kiittelee. 

Ennakkoon hän kertoo tunteneensa oikeastaan vain ohjelmaa juontavan Roope Salmisen.

– Näin vasta lentokentällä, ketä muita on lähdössä matkaan mukaan. Esimerkiksi Ainoon (Sirje) oli huippukivaa tutustua. Olemme molemmat Helmi-Leena Nummelan hyviä kavereita, mutta ei oltu varmaan koskaan aiemmin tavattu ennen kuin tuolla, Penttilä paljastaa.

Myyrän uusi kausi mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla tiistaisin 2. maaliskuuta alkaen!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja