Yllättäen poistuva huoltopäällikkö raottaa maastohiihtomaajoukkueen ilmapiiriä: "Eriäviä näkemyksiä on varmasti välillä ollut"

0:55
Tämä kohtaus puhutti MM-hiihdoissa: Iivo Niskanen paiskoi suksiaan pettymyksen jälkeen – huoltomiehestä voimasanoilla ryyditetty purkaus.

Suomen Hiihtoliitto kertoi tiistaiaamuna yllätysuutisen, kun se ilmoitti purkaneensa maajoukkueen huoltopäällikön Martin Norrgårdin, 34, sopimuksen. Tehtävän jättävän Norrgårdin mukaan taustalta ei löydy suurta turbulenssia maajoukkueen sisällä, mutta näkemyseroja on ollut.

Toukokuussa 2020 tehtävään nimetyn Norrgårdin sopimuksen oli määrä jatkua Pekingin olympialaisiin asti. Se sisälsi myös option vuoden 2023 MM-hiihdoista.

– Aloitimme keskusteluja jo Oberstdorfissa, kävimme niitä vielä laajemmin Ristijärvellä SM-kisoissa ja heti vielä sen jälkeenkin. Totesimme, että tämä on yksi ratkaisu. Omalta osaltani on nyt ihan hyvä olo. Jätän tämän tehtävän nyt taakseni. Olemme sopineet ihan hyvässä hengessä, että teen vielä raportoinnit, inventoinnit ja vastaavat asiat, että seuraajalla olisi jollakin tavalla hyvä työpöytä tulla tilalle, Norrgård kommentoi MTV Urheilulle. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

– Ensimmäinen jakso työsopimusta päättyi jo maaliskuuhun. Samalla kun sovimme, ettemme käytä jatko-optiota, totesimme, ettemme kommentoi päätöksen yksityiskohtia enempää. Ratkaisu on tehty laajemman keskustelun perusteella. Ja kuten sanottua, ainakin henkilökohtaisesti tämä on minulle parempi näin.

Vaikka maajoukkueen huoltoryhmän liepeillä on hetkittäin myrskynnyt, sen panosta voidaan pitää kokonaisuutena onnistuneena. Oberstdorfin MM-kisoissa paikoittain jopa erittäin onnistuneena. Tiistain uutinen herättääkin kysymyksen, onko taustalla muutakin kuin puhtaasti urheilullista tulosta?

– Tietysti aina voi olla myös sellaisia, mutta en mene niitäkään itse spekuloimaan. Kyse on huippu-urheilusta ja tulokset puhuvat puolestaan. Totesimme, että välillä välineet eivät ole toimineet, mutta yleisesti ottaen ne ovat toimineet aika hyvin. Lippu korkealla jätän paikan.

Urheilijat itse ovat Norrgårdin mukaan olleet tyytyväisiä tämän työskentelyyn. Huoltotiimin mahdollisiin sisäisiin häiriöihin hän ei halua pureutua tarkemmin.

– En sanoisi, että on ollut häiriöitä. Kun olen tuonut uusia ajatuksia sisään, joku on varmasti miettinyt, että mitä kaikkea ja millä kokemuksella? Olen tietysti ollut koko porukan nuorin, sikäli eriäviä näkemyksiä on varmasti välillä ollut. Mielestäni nekin on kuitenkin saatu keskustelemalla selvitettyä.

– Olen ehtinyt jo tänään puhua aika monen henkilön ja urheilijan kanssa hyvässä hengessä. Joku ehkä osasi odottaakin tätä. Kun olemme katsoneet tästä kaudesta otettuja arvosanoja, ne ovat olleet aika korkeita. Se osoittaa ainakin, että olemme onnistuneet, Norrgård arvioi.

Seuraavaksi Norrgård kertoo palaavansa projektin pariin, joka jäi kesken Hiihtoliiton huoltopäällikön pestin alettua viime vuonna. Tarkempaa tietoa tulevista suunnitelmista hän lupaa pian.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja