Jari Isometsä hämillään Suomen maastohiihdon jymyuutisesta – antaa huoltopomon lähdölle kaksi mahdollista selitystä

0:55
Tämä kohtaus puhutti MM-hiihdoissa: Iivo Niskanen paiskoi suksiaan pettymyksen jälkeen – huoltomiehestä voimasanoilla ryyditetty purkaus.

Norrgård ehti toimia tehtävässä vain yhden kauden ajan. Sopimus olisi jatkunut vielä Pekingin olympialaisiin saakka, ja se sisälsi myös option lisäkaudesta. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Tämän lisäksi yllättivät sopimuksen purkamisen lähtökohdat. Edessä on olympiakausi, ja Norrgårdin johtama huoltotiimi onnistui todella hyvin Oberstdorfin MM-kisoissa, vaikka esimerkiksi Iivo Niskasen välinepettymys 50 kilometrin kisassa keräsi näyttävät otsikot. 

– Ei pidä ajatella niin, että tämä olisi katastrofi, mutta olihan tämä yllättävä uutinen. Olisin ymmärtänyt tämän, jos olisi mennyt perseelleen, mutta väittäisin, että esimerkiksi MM-kisoissa Suomi oli paras maa huoltopuolella, Jari Isometsä aloittaa kuultuaan uutisen. 

– Tulokset tässä eivat ole olleet syynä. Joko huoltojoukon yhteistyössä on ollut jotain skismaa tai sitten Norrgårdilla on parempi paikka tiedossa, entinen huippuhiihtäjä jatkaa. 

Isometsä ei ole kuullut negatiivisia viestejä Norrgårdista. 

– Tämä ei ole urheilijoidenkaan kannalta miellyttävä tilanne, vaikka he aina sanovat, etteivät he tuollaisia asioita mieti. Kyllä he miettivät. Toivottavasti Hiihtoliitto saa tämän ratkaistua mahdollisimman nopeasti, sillä aikaa ei ole hukattavaksi.

– Mutta varaa huteihinkaan ei ole. Paikkaan, jossa on isot saappaat, ei ole yksinkertainen juttu löytää pätevää kaveria. 

"Otti ryhdikkäästi vastuuta"

Isometsän mukaan Norrgård onnistui työssään ainoaksi jääneen kautensa aikana. 

– Onhan tämä varmasti iso menetys, sillä homma saatiin niin hyvin toimimaan tällä kaudella. Norrgård pystyi selvästi luomaan toimintamallin ja työnteon mallin, joka toimii. Nyt se pitää vain sitten monistaa.

Isometsä pisti Norrgårdista merkille erityisesti yhden asian MM-hiihtojen aikana. 

– Hän on myös ryhdikkäästi ottanut vastuuta. Ja välillä otti vastuuta, vaikka tuntui, ettei olisi ollut tarvettakaan. Joskus asioita voi laittaa urheilijoidenkin piikkiin, mutta hän ei koskaan tehnyt sitä. 

3:00
Suomen huoltotiimi oli Obertsdorfin MM-kisojen suurimpia onnistujia – näin huoltopäällikkö Martin Norrgård kommentoi menestystekijöitä kesken kisojen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja