Ylittyikö raja? Mikko Kärnältä tökerö vertaus huumeiden käyttöhuoneisiin: "Kas kun ei esitetä perheväkivaltahuoneita" – näin puoluesihteeri ja Kärnä vastasivat MTV:lle

Huumekuolemat kuriin käyttöhuoneilla? THL julkaisi seitsemän suositusta 9:23
Huumekuolemat kuriin käyttöhuoneilla? THL julkaisi seitsemän suositusta

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vertaa huumeiden käyttäjille suunnattua käyttöhuonetta tilanteeseen, jossa perheväkivaltatilanteelle valjastettaisiin erillinen huone.

Kärnä on esittänyt asiasta kyseenalaisen päivityksen Twitterissä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL julkaisi tänään suosituksen, jonka avulla huumekuolemia voitaisiin ehkäistä. Suosituksessa esitetään määräaikaista käyttöhuonekokeilua huumeiden käyttäjille.

– Kas kun ei esitetä perheväkivaltahuoneita. Perheväkivaltakin on ollut kiellettyä pitkään, mutta silti sitä on. Perheväkivaltahuoneessa voisi pahoinpidellä perhettä turvallisessa tilassa terveydenhuollon ammattilaisten valvonnassa. Apu olisi lähellä, Kärnä kirjoittaa.

– Käyttöhuoneet varmasti siivoaisivat narkomaanit pois kaduilta bättrefolkin silmiä haittaamasta ja vähentävät huumekuolemia. Mutta ketään ne eivät kuiville auta ja riski käytön lisääntymisestä on olemassa. Lisäksi yhteiskunnan antamana signaali on erikoinen. Kärnä kommentoi omaa tviittaustaan.

Kärnälle huomautetaan päivityksen kommenttikentässä esimerkiksi, että käyttöhuoneet auttaisivat heikossa kunnossa olevia. Hänen päätöstään rinnastaa huumeidenkäyttö perheväkivaltaan ihmetellään suuresti.

MTV Uutiset tavoitti Kärnän puhelimitse.

– En varsinaisesti ole tälläistä vertausta (perheväkivallasta) tehnyt. Kyseessä on kuitenkin molemmissa tapauksissa lainsäädännöllisesti kriminalisoitu toiminta, Kärnä sanoo.

– En katso että yhteiskunta voisi antaa sellaista signaalia, että luomme tiloja, joissa voi turvallisesti lakia rikkoa, Kärnä jatkaa.

MTV Uutiset yritti tavoittaa Keskustan puoluesihteeriä Riikka Pirkkalaista kommentoimaan asiaa.

– Käsitykseni mukaan Kärnä teki kömpelön vertauksen, jota hän on myös pahoitellut, Pirkkalainen vastasi tekstiviestillä.

Lue myös:

    Uusimmat