Ylipainoista naista haukuttiin suomalaisella kuntosalilla – tilanteeseen puuttuneen naisen päivityksestä valtaisa somehitti

Suomalaisnainen puuttui kiusaamistilanteeseen kuntosalilla. Hän pui tilannetta Facebookissa, jossa hänen toimintaansa ihaillaan.

– Siis en edes tiedä, mistä aloittaa, sillä oon niin raivoissani, alkaa esimiehenä toimivan Johanna Raition Facebook-päivitys.

Raition kuntosalireissu oli kaikkea muuta kuin täydellinen. Kuulokkeensa kotiin unohtanut Raitio sai musiikin sijaan kuunnella, kuinka kaksi nuorta naista puhuivat pahaa juoksumatolla juoksevasta ylipainoisesta naisesta.

Tästä suivaantuneena Raitio meni sättimään naisia, ja ansaitsi tällä haukkujen kohteena olleen naisen syvän kiitollisuuden.

– Tämä ylipainoinen nainen kuuli kaiken ja tuli kiittämään minua ja oli hyvin surullinen, Raitio kertaa tapahtumia kymmeniä tuhansia tykkäyksiä keränneessä päivityksessään.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Raition raivon ymmärtää helposti. Tyttöjen käytöstä kun on vaikea käsittää.

– Luulen tyttöjen käytöksen johtuvan siitä, että he todennäköisesti pitivät tätä ylipainoista naista vastenmielisenä heidän omaan "ihanteeseensa" nähden. Nykyaikana myös kauneusihanteet lehdissä vaikuttavat varmasti tyttöjen mielipiteeseen, Raitio sanoo. 

Naisen mielestä pahinta tilanteessa oli kuunnella toisen ihmisen sortamista.

– Sen takia minun oli pakko puuttua tilanteeseen, ja toivon, että jokainen olisi sen tehnyt.

Miksi muut eivät puuttuneet?

Raitio kertoo, että paikalla oli hänen lisäkseen pari suurinpiirtein pilkkaajien ikäistä tyttöä.

– Luulen heidän mitä luultavimmin kuulleen, mutta he eivät vain halunneet puuttua tilanteeseen.

Nainen pistikin toimeksi itse, ja tytöt aisoihin. Haukkujen kohteeksi joutunut nainen oli luonnollisesti kiitollinen puolustamisestaan.

– Ylipainoinen nainen kuuli puuttumiseni, ja tästä syystä tuli kiittämään minua. Hän kertoi ahdistuksestaan lähteä salille, ja kuinka raskasta se on sinne joka kerta mennä, kun pelkää joutuvansa pilkan kohteeksi. Ja hän kyllä kuuli tyttöjen sanat! 

Raition päivityksestä tuli valtaisa hitti sosiaalisessa mediassa. Päivityksellä on jo yli 30 000 tykkäystä ja vajaat 1 500 jakoa. Se on myös poikinut satoja kommentteja.

– Kun luen ihmisten kommentteja, niin siellä monet sanovat, että ovat joutuneet pilkan kohteeksi tai muuten vaan eivät uskalla mennä esimerkiksi uimahalleihin, sillä pelkäävät joutuvansa ilkeän katsomisen kohteeksi. Se on hyvin surullista kuultavaa, eikä sen niin pitäisi mennä! Jokaisella pitäisi olla oma vapaus urheilla, oli se sitten salilla tai uimahallissa, sillä jokaisella meistä urheillessa kuitenkin on yksi tavoite – terveys.

Raitiolla on tärkeät terveiset kaikille kiusaajille.

– Toivottavasti kiusaamiselle tulisi loppu, sillä eletäänhän vuotta 2016, hän muistuttaa.

Suomalaislapset muistuttavat videolla, miksi ei saa kiusata:


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja