Mainos

Ylioppilaskokeissa paljastui vilppitapaus – kännykkä taskussa

Tämän kevään ylioppilaskirjoitukset päättyvät huomenna, kun vielä kuusi kokelasta kirjoittaa saamen kielen äidinkielenään. Ylioppilaskirjoituksissa on paljastanut tähän mennessä yksi vilppitapaus, jonka takia opiskelija menetti osallistumisoikeutensa muihin kokeisiin.

– Opiskelija oli unohtanut kännykän taskuun. Tämän takia hän menetti oikeutensa osallistua kokeisiin kyseisenä tutkintokertana, ylioppilastutkintolautakunnan pääsihteeri Kaisa Vähähyyppä kertoo MTV3 Uutisille.

Viime syksynä vilppitapauksia tai tutkintojärjestyksen rikkomisia oli alle viisi. Vähähyypän mukaan nämä tapaukset on saatu lähelle nollatasoa, kun opiskelijoita on jatkuvasti muistutettu sanktioista. Tämän lisäksi ylioppilastutkintolautakuntaan on ilmoitettu tänä keväänä muun muassa myöhästymisistä. Niistä ei kuitenkaan yleensä aiheudu jatkotoimenpiteitä.

– Tänä keväänä joka ylioppilaskokeesta on myöhästynyt ehkä noin kymmenkunta opiskelijaa. Syyt ovat yleensä inhimillisiä. Opiskelija voidaan päästää kokeeseen vielä tunninkin jälkeen kokeen alkamisen jälkeen. Siitä täytyy olla kuitenkin varmuus, ettei missään muualla Suomessa opiskelija ole ehtinyt poistua ylioppilaskokeesta ennen kuin myöhässä tullut opiskelija voidaan päästää osallistumaan omaan kokeeseen, Vähähyyppä tähdentää.

Tämän kevään ylioppilaskirjoitukset alkoivat helmikuun 8. päivänä ja kokeet päättyvät huomenna. Kaikkiaan tämän kevään ylioppilaskirjoituksiin on ilmoittautunut yli 42 000 opiskelijaa eli reilut 300 enemmän kuin viime keväänä.

Ylioppilaskirjoituksiin on lähivuosina tulossa täysremontti. Ensimmäiset sähköiset kokeet tehdään vuonna 2016. Kirjoitusten pitäisi olla täysin sähköiset vuonna 2019. Myös arvosteluasteikkoa uudistetaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.