Mainos

Yli 7000 ihmistä menehtyy päivittäin työssään – Suomessa työtapaturmat vähenevät, mutta työhön liittyvät sairaudet kasvavat

Työssäkäynti on monille maailman ihmisille hengenvaarallista, sillä maailmanlaajuisten laskelmien mukaan työstä johtuvia kuolemia sattuu vuosittain 2,8 miljoonaa, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö tiedotteessaan.

Maailmanlaajuisesti kuolemat, jotka ovat aiheutuneet työn liittyvistä sairauksista, ovat huomattavasti isompi ryhmä kuin työtapaturmien aiheuttamat kuolemat.

Työhön liittyviä sairauksia ovat esimerkiksi verenkiertoelimistön sairaudet, työhön liittyvät syövät ja hengityselimistön sairaudet. Suomessa arvioidaan tapahtuvan noin 2 200 kuolemaa työhön liittyvien sairauksien johdosta.

Kuolemaan johtaneita työtapaturmia sattuu ministeriön mukaan maailmanlaajuisesti vuosittain 380 000, joista Euroopassa 11 000. Suomen osuus on tästä noin 30 työtapaturmasta aiheutuvaa kuolemaa vuodessa.

Aasiassa eniten kuolemia

Suurin osa työstä johtuvista kuolemantapauksista tapahtuu Aasiassa, jossa myös työtapaturmien osuus on kasvanut, kun taas Euroopassa työtapaturmien kokonaismäärät ovat laskeneet. Sen sijaan Euroopassa työhön liittyvien sairauksien osuudet ovat kasvamassa.

Tiedotteen mukaan työtapaturmista ja työstä johtuvista kuolemantapauksista aiheutuvat kustannukset ovat 3,9 prosenttia koko maailman bruttokansantuotteesta, arvioi Kansainvälinen Työjärjestö ILO. Laskelmat on tehty Suomessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.