Yli 400 rokotettua saanut koronatartunnan Suomessa, heistä yli 10 joutunut sairaalaan – "Suojateho ei ole täydellinen, mutta erittäin hyvä"

THL: Alle 65-vuotiaiden rokottamista Astra Zenecalla voidaan jatkaa aikaisintaan pääsiäisen jälkeen 4:15
THL: Alle 65-vuotiaiden rokottamista Astra Zenecalla voidaan jatkaa aikaisintaan pääsiäisen jälkeen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkärin Hanna Nohynekin mukaan Suomessa on tällä hetkellä tiedossa 423 tapausta, joissa koronarokotteen saanut ihminen on saanut koronatartunnan. 

Nohynekin mukaan tieto ei ole yllättävä, sillä koronarokotteiden antama suoja ei ole täydellinen.

– Nämä 423 tapausta vastaavat noin 0,05 prosenttia lähes 900 000:sta rokotteen saaneesta. Tämä kertoo siitä, että rokotteiden suojateho ei ole täydellinen, mutta erittäin hyvä.

Esimerkiksi Pfizer-Biontechin ja Astra Zenecan koronarokotteiden tehoiksi on eri tutkimuksissa arvioitu korkeimmillaan 94 prosenttia.

Nohynekin mukaan suurin osa rokotetuista tartunnan saaneista on saanut Pfizer-Biontechin rokotetta, sillä sitä on tähän mennessä annettu Suomessa eniten. Suurin osa rokotetuista tartunnan saaneista on saanut vasta ensimmäisen annoksen rokotetta.

Nohynekin mukaan tartunnan saaneista 423 rokotetusta noin 4 prosenttia on joutunut sairaalahoitoon. Luku vastaa noin 16 potilasta.


Lue myös:

    Uusimmat