Yli 40 vuotta Helsingissä töissä käynyt Pekka ajoi uuden kehätien ensimmäisten joukossa – "Tämä on aivan erinomainen"

Klaukkalan uusi kehätie aukesi torstaina liikenteelle Nurmijärvellä. Uutta tienpätkää on odotettu lähes 40 vuotta.

Pekka Pelkonen kävi vuodesta 1970 vuoteen 2012 töissä Helsingin keskustassa Nurmijärveltä käsin. Hänen työmatkojaan ajatellen uusi kehätie aukesi liian myöhään, mutta se piti silti päästä testaamaan jo avajaispäivänä.

– Onnittelen heitä, jotka vielä ovat työelämässä ja kulkevat aamu- ja iltaruuhkan aikaan. Tämä on aivan erinomainen! Ja parantaa muuten myös suuresti Klaukkalan keskustan liikenneturvallisuutta, Pelkonen iloitsee.

Katso videolta, kuinka Pekka Pelkonen pääsee ajamaan upouuden Klaukkalan kehäradan!

Hämeenlinnanväylältä reilut kahdeksan kilometriä luoteeseen ulottuva kehätie kiertää Klaukkalan kylän keskustan, jonne Klaukkalantien liikenne on aiheuttanut ruuhkia.

Helpotusta ruuhkiin

Klaukkalan läpi on tähän asti kulkenut päivittäin noin 18 000 autoa. Reilun kolmasosan tuosta liikenteestä odotetaan siirtyvän uudelle kehätielle.

– Olemme odottaneet tätä lähes 40 vuotta, Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä sanoo iloisena.

Klaukkalantien ruuhkat ovat heijastuneet myös vilkkaalle Hämeenlinnanväylälle.

– Iltapäivisin varsinkin Helsingistä päin tulessa Keimolan kohdalla on heti tulleet auton perät vastaan. Se on erittäin iso turvallisuusriski. Toivotaan nyt, että tämä (uusi tie) helpottaa.

Uusi tie on myös välttämätön, jotta Klaukkalaan voidaan kaavoittaa uusia asuinalueita.

Osa tulevaa Kehä IV:ää

Uuden kehätien budjetti oli reilut 40 miljoonaa euroa. Se alitettiin lopulta noin kymmenellä miljoonalla, sillä tie avautui peräti vuoden etuajassa.

Klaukkalan kehätie on tulevan Kehä IV:n alkuosa. Kehä IV on suunnitteilla Hämeenlinnanväylän ja Tuusulanväylän väliin helpottamaan Kehä III:n ruuhkia. Päätöksiä ei vielä ole.

– Toivomme, ettei siihen mene sitä 40 vuotta, Nurmijärven kunnanjohtaja Mäkelä toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat