Yli 35-metrinen luksusjahti hämmästyttää Lappeenrannassa – sveitsiläismiljonääri toi uuden aluksensa kesäksi Saimaalle

Yli 35 metrin pituinen loistojahti hämmästyttää Lappeenrannan satamassa – sveitsiläismiljonääri on seilannut Saimaalla kesän ajan 0:14
Tältä näyttää Lappeenrantaan ankkuroitu Cinderella Noel III, joka on seilannut kesän ajan Saimaalla

Yli 35 metrin pituinen luksusjahti on hämmästyttänyt ohikulkijoita Lappeenrannan satamassa. Satamaan parkkeerattu alus on sveitsiläismiljonäärin uusi hankinta Cinderella Noel III, joka on valmistunut tänä vuonna.

Loistojahdin valmistajan Sunseekerin mukaan Cinderella Noel III on hieman yli 35 metriä pitkä ja lähes kahdeksan metriä leveä alus, jonka yhteen sviittiin ja neljään hyttiin mahtuu yöpymään kymmenen henkilöä. Jahti voi yltää 26 solmun nopeuteen.

Sunseekerin mukaan jahti on rakennettu Britanniassa, ja se on toimitettu omistajalleen tänä vuonna. Cinderella Noel III seilaa Sveitsin lipun alla.

Miljonäärin kesätoimisto Saimaalla

Luksusjahdin omistaa Sersa Groupin toimitusjohtaja Konrad Schnyder, joka on tuttu veneilijä Saimaalla.

Etelä-Saimaa-lehti uutisoi heinäkuussa Schnyderin saapuneen Lappeenrantaan uudella jahdillaan. Jos tuolloiset suunnitelmat ovat toteutuneet, on jahti vieraillut kesän aikana myös Savonlinnassa, Kuopiossa ja Joensuussa. Ennen Suomeen tuloa miljonääri oli seilannut Guernseyn saarelta Ranskan Normandian rannikolta Oslon, Kööpenhaminan ja Itämeren kautta Saimaalle.

Schnyder kertoi muutama vuosi sitten Ylen haastattelussa tekevänsä kesäisin töitä Saimaalta käsin. Aiemmin hän on seilannut järvellä Cinderella Noel II -jahdilla. Lisäksi miljonääri omistaa kesäasunnon Saimaan rannalta Taipalsaareen kuuluvasta Kyläniemen saaresta.

– Saimaa ja Taipalsaari ovat minulle maailman parhaimpia paikkoja. Siellä on rauhallista, rentouttavaa eikä liikaa ihmisiä, kuvaili Schnyder suhdettaan Saimaaseen Ylen haastattelussa.

Lue myös:

    Uusimmat