56 hyttiä, kylpylä ja 160 miljoonan euron hintalappu – tällainen on Helsinkiin rantautunut hulppea superjahti

Helsingin Katajanokkaan saapui suuri ja komea ilmestys, kun Abu Dhabin kuningassukuun kuuluvan sheikin Yas-superjahti ankkuroitiin satamaan.

Yas-nimisellä jahdilla on pituutta 141 metriä, minkä vuoksi se on kooltaan maailman kahdeksanneksi suurin. Jahdin hinta on arviolta 160 miljoonaa euroa.

Yas-jahdin omistaa sheikki Hamdan bin Zayed bin Sultan Al Nahyan. Nahyanin suku on yksi kuudesta Yhdistyneiden Arabiemiraattien hallitsijasuvuista. Heidän sukunsa on hallinnut Abu Dhabia 1700-luvun lopulta saakka.

Ennen Helsinkiä superjahti vieraili Tukholmassa. Matka kohti Katajanokan satamaa alkoi Tukholmasta eilen illalla.

Superjahti on täynnä luksusominaisuuksia

Jättimäiselle luksusjahdille mahtuu 60 matkustajaa sekä 56 henkilöstön jäsentä. Matkustajille on alukselta varattu 30 hyttiä, kun taas miehistön jäsenet majoittuvat 26 hytissä.

Valtava alus on myös varusteltu luksusominaisuuksilla. Superjahdin sisältä löytyy muun muassa kylpylä, ulkoallas, hissi ja helikopterin laskeutumisalusta. 

Yksityisyyden turvaamiseksi jahti on varusteltu lukuisilla ikkunoilla, jotka voidaan halutessa tummentaa sähkövirran avulla. Lisäksi jahti sisältää satoja lasisia yksityiskohtia.

Alus kunnostettiin kauttaaltaan

Alun perin Yas-jahti kuului Alankomaiden kuninkaalliselle laivastolle. Tuolloin alus tunnettiin nimellä HNLMS Piet Hein.

Alus myytiin Arabiemiraatteihin vuonna 2005. Jättimäisen kunnostuksen jälkeen superjahti valmistui nykyiseen loistoonsa vuonna 2015. 

Asiasta uutisoi ensin Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat