Mainos

Yli 30 000 lähetettyä työhakemusta – Juha työskentelee vuoden aikana sadassa eri ammatissa

Helsinkiläisen Juha Jalosen kunnianhimoisena tavoitteena on työskennellä vähintään sadassa ammatissa kuluvan vuoden aikana, yhden päivän kussakin ammatissa.

Kun 17-vuotiaasta saakka yrittäjänä työskennelleen Juha Jalosen yritystoiminta päättyi, hän päätti toteuttaa päähänsä pälkähtäneen villin idean. Automatka Yhdysvaltojen läpi osoittautui liian kalliiksi, joten piti keksiä jotain muuta. Niinpä hän sai idean mahdollisimman monen ammatin kokeilemisesta.

Vuoden 2015 aikana mies lähetti kaiken kaikkiaan 30 098 työhakemusta. Jalonen kertoo työpaikkojen etsimisen osoittautuneen odotettua hankalammaksi, mutta nyt kalenteri on täynnä projektin päättymiseen, eli vuoden loppuun asti. 

Vuoden 2016 alusta alkaen Jalonen on työskennellyt muun muassa tuotantotyöntekijänä Saarioisella, varatoimitusjohtajana Fraktiolla, yksityisetsivänä, Prisman myyjänä ja kotisiivoojana Kotiringillä. Loppusyksystä luvassa on ainakin työpaikat kasinolla ja kirkon palveluksessa. 

Ensi vuodeksi luvassa uusi projekti

Kaikki ammatit ovat yllättäneet Jalosen jollain tavalla, eivätkä ennakkokäsitykset ole läheskään aina pitäneet paikkaansa. Osa töistä osoittautui raskaammiksi ja haastavammiksi kuin Jalonen odotti.

– En usko, että suhtautuminen työntekoa kohtaan on sinänsä muuttunut, mutta suhtautuminen eri ammatteihin on kyllä muuttunut. Esimerkiksi siivoojan työ on todella raskasta, mutta sitä arvostetaan todella vähän. Toki aliarvostettuja ammatteja on paljon, Jalonen kertoo MTV Lifestylelle.

Blogia erikoisesta kokeilustaan pitävä Jalonen kertoo, että hänet on otettu jokaisessa työpaikassa todella hyvin vastaan.

– Kaikki ovat olleet todella ystävällisiä ja kiinnostuneita projektistani. Toisaalta, ei tähän varmaan edes lähde mukaan yritykset, jotka eivät innostu koko ideasta.

Jalonen kertoo, että hänelle tulee mieleen vain yksi tai kaksi ammattia, joita hän ei voisi ikinä kuvitella tekevänsä, mutta muut koetut ovat osoittautuneet hyvinkin mielekkäiksi työpaikoiksi.

–  Jos joku työpaikka ylitse muiden pitäisi valita, niin ehkä Finnkino olisi sellainen paikka, missä ainakin viihtyisin, Jalonen kertoo.

Vaikka työpaikat ovatkin osoittautuneet varteenotettaviksi vaihtoehdoiksi, miehen tulevaisuudessa siintää uuden yrityksen perustaminen. Kaverin kanssa perustettavan nettialan yrityksen lisäksi Jalonen kertoo, että myös blogi voi saada ensi vuonna jatkoa. Työpaikkakokeilut jäävät kuitenkin tämän vuoden puolelle.

– Suunnitteilla on, että kävisin sadalla eri kuntosalilla ja eläisin vuoden yliterveellistä elämää. Näkisin, miten kunto ja kroppa muuttuvat. Tämä nykyinen projekti on tuonut kymmenen lisäkiloa, kun en ole ehtinyt liikkumaan, joten ehkä ensi vuonna kelkka kääntyy toiseen suuntaan, Jalonen paljastaa. 

Erilaisista työkokemuksista voit käydä lukemassa lisää miehen blogista

Jos työnteko ei aina kiinnosta, voit kokeilla seuraavia vinkkejä. 

1:02

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.