Mainos

Ylen monikulttuurisuuspykälän muutokseen ovat tyytyväisiä sekä perussuomalaiset että vihreät

2:05

Monikulttuurisuuspykälän muuttaminen Yle-laissa tyydyttää sekä perussuomalaisia että vihreitä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Sampo Terhon mukaan puolueelle oli keskeistä, että Ylen tehtävien määrittelystä poistettiin pykälä, jonka mukaan Ylen tehtävä on tukea monikulttuurisuutta ja suvaitsevaisuutta.

Kyseinen pykälä on nyt muutettu muotoon "Ylen tehtävä on tukea suomalaisen kulttuuriperinnön vaalimista, suvaitsevaisuutta, yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja kulttuurista moninaisuutta".

Myös vihreät on tähän muutokseen tyytyväinen.

– Se päivittää Yle-lain nykyaikaan. Kulttuurien moninaisuus on arkipäivää. Olennaista on se, että Ylen tehtävä on yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistäminen, sanoi vihreitä työryhmässä edustanut Outi Alanko-Kahiluoto.

– Yhdenvertaisuus on erittäin voimakas tahdonilmaus meidän työryhmältä. Se tarkoittaa, että kaikkia oikeuksia, perusoikeuksia ja ihmisoikeuksia pitää kunnioittaa, ja se on työtä, mitä Yle tekee.

SDP:n työryhmäedustajan Eero Heinäluoman mukaan pykälän muuttamisessa on kyse siitä, miten asioita kutsutaan eikä sisällöstä. Konkreettiset tehtävät eivät sen vuoksi muutu, hän painotti.

– Olemme hyvin tyytyväisiä esitykseen kokonaisuudessaan. Se tarkoittaa sitä, että meillä on monipuolinen, riippumaton Yleisradio tulevaisuudessakin ja samalla luodaan edellytyksiä myös kaupallisten toiminnalle. Hyvä ratkaisu, ja seitsemän vuoden rahoitusratkaisu luo rauhaa ja poistaa riitojen siemeniä tulevina vuosina, Heinäluoma sanoi.

Hänen mukaansa työryhmälle oli ensiarvoisen tärkeää myös se, että Suomessa säilyy monipuolinen ja moniarvoinen tiedonvälitys.

Keskustaa työryhmässä edustanut Tuomo Puumala kertoi keskustan eduskuntaryhmän kannattaneen esitystä yksimielisesti.

– Siellä on paljon asioita, joita olemme pitkään tavoitelleet. Rahoitusratkaisu on oikeudenmukainen, kun ajattelee muuta yhteiskuntaa. Tietenkin meille tärkeä asia on, että koko Suomen uutispalvelu turvautuu, Puumala sanoi.

Puumala viittaa siihen, että tulevaisuudessa Ylellä on velvoite tuottaa palveluja sekä valtakunnallisesti että maakunnallisesti. Aiemmin se oli muodossa valtakunnallisesti ja alueellisesti.

– Tällä valmistaudutaan myös maakuntahallintoon, joka on koko Suomeen tulossa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.