Ylen hallituksen puheenjohtaja: Odotamme esitystä organisaation keventämisestä – "jotkut asiat ovat ehkä liian suuria"

Yleisradio saa tuoreessa raportissa pyyhkeitä 2:14

Nykyisellä Ylen päätoimittajakaartilla jatketaan, mutta Ylen hallitus odottaa toimitusjohtaja Lauri Kivisen tekevän kesälomiin mennessä muun muassa esityksen organisaation keventämisestä. Näin sanoo Ylen hallituksen puheenjohtaja Thomas Wilhelmsson.

Wilhelmssonin mukaan Ylen hallitus keskusteli professori Olli Mäenpään selvityksestä nelisen tuntia tänään. Selvityksessä todetaan Ylen rakenteiden olevan joiltakin osin liian byrokraattiset, hierarkkiset ja virastomaiset.

– Jotkut asiat ovat siellä ehkä myös liian suuria, Wilhelmsson muotoili.

Hän ei halunnut kertoa keskustelujen yksityiskohtia ennen kuin Kivinen on saanut esityksensä korjaavista toimista valmiiksi.

Wilhelmssonin mukaan merkittävin osa korjaamista kaipaavista toimista koskee johtamista ja sitä, miten Ylessä kohdellaan ja arvioidaan asiattomia painostusyrityksiä.

Hänen mukaansa Ylen vastaavilla toimittajilla on hallituksen luottamus.

– Hallitus on iloinen siitä, että Ylen riippumattomuus, journalistinen vastuu ja päätöksenteko saivat Mäenpäältä hyvän arvosanan, ne toimivat ok.

Wilhelmsson kuitenkin sanoi, että Julkisen sanan neuvoston langettava päätös täytyy ottaa huomioon, kun Kivinen tekee esityksensä.

Lue myös:

    Uusimmat