Mainos

Ylen gallup: SDP ykkönen kuntavaalikannatuksessa

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, veisi voiton SDP, käy ilmi Ylen ensimmäisestä kuntavaalikannatuskyselystä.

SDP:tä äänestäisi nyt 21,2 prosenttia vastanneista. Seuraavaksi vankin kannatus on keskustalla, jota kannattaa 20,3 prosenttia vastanneista. Kokoomus on kolmantena 17,4 prosentin kannatuksella.  

Keskustelu kuntavaaliteemoista on toistaiseksi ollut vielä niin vähäistä, että kannatusmittaus kuvaa Ylen mukaan yhä paremmin puolueiden yleiskannatusta. Merkittävin muutos marraskuun lukuihin verrattuna on kokoomuksen 1,5 prosenttiyksikköä laskenut kannatus. Perussuomalaisten kannatus taas nousi 0,9 prosenttiyksikköä joulukuun 9,4 prosenttiin.  

Vasemmistoliiton kannatus laski prosenttiyksiköllä ollen 7,6 prosenttia. RKP:n kannatus nousi 0,9 prosenttiyksikköä ollen 4,9 prosenttia. Puolue profiloitui mittausjaksolla puolustamalla Vaasan keskussairaalan ympärivuorokautista laajaa päivystystä.  

Edellisissä vuonna 2012 järjestetyissä kuntavaaleissa kokoomus sai 21,9, SDP 19,6, keskusta 18,7 ja perussuomalaiset 12,3 prosenttia äänistä.

Kokoomuksen kannatus on siis nyt 4,5 prosenttiyksikköä pienempi edellisten kuntavaalien tulokseen verrattuna. SDP, keskusta ja kokoomus ovat kaikki ilmoittaneet tavoitteekseen olla Suomen suurin puolue kuntavaaleissa.  

Äänestäjät ovat kuitenkin vielä epävarmoja kuntavaalikannoistaan, sillä puoluekantansa kertoi vain 57,6 prosenttia kaikista vastanneista. Kuntavaalit pidetään huhtikuussa.

Taloustutkimuksen toteuttamaan kyselyyn vastasi liki 2 000 suomalaista joulukuussa. Virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta noin 2,4 prosenttiyksikköä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.