Mainos

Ylen gallup: Kuntavaalitaistosta tulossa jännitysnäytelmä – kokoomuksen, keskustan ja SDP:n kannatuserot kosmeettisia

Kokoomus, keskusta ja SDP taistelevat kuntavaalien voitosta rinta rinnan, käy ilmi Ylen teettämästä kyselystä. Kolmen kärjen välinen kamppailu on tiukentunut entisestään ennakkoäänestyksen aikana ja kannatuserot ovat lähinnä kosmeettisia.

Kokoomuksen kannatus on notkahtanut hieman, mutta kyselyn perusteella puolue olisi siitä huolimatta uusimassa paikkansa suurimpana kuntapuolueena. Keskusta taas on kiilannut ohi pääoppositiopuolue SDP:n.

Kokoomuksen kannatus on kyselyn mukaan nyt 18,8, keskustan 18,6 ja SDP:n 18,4 prosenttia.

Kuntavaalikisa on kyselyn mukaan tiukempi kuin vuosikausiin. Aiemmin 2000-luvun kuntavaaleissa erot ovat olleet parin prosenttiyksikön luokkaa, kun kärkikolmikko on nyt ahtautunut puolen prosenttiyksikön sisään.

Kolmen kärjen hännillä seuraa kyselyn mukaan vihreät 12,9 prosentin kannatuksella. Perussuomalaisia äänestäisi kyselyn mukaan 9,7 ja vasemmistoliittoa 9,4 prosenttia äänioikeutetuista.

RKP nauttii kyselyn mukaan 5,3 prosentin ja kristillisdemokraatit 5,1 prosentin kannatusta. Kristillisdemokraatit on kyselyn mukaan onnistunut puolueista parhaiten nostamaan kannatustaan. Puolueen suosio on noussut 1,5 prosenttiyksikköä.

Mittaus poikkeaa Ylen kuukausittaisista puoluekannatuskyselyistä, sillä tiedot on kerätty viikossa ennakkoäänestyksen aikana, joka kesti viime keskiviikosta tämän viikon tiistaihin.

Taloustutkimuksen toteuttamaan kyselyyn vastasi noin 1 400 ihmistä. Virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.
Kyselyssä 63,3 prosenttia vastaajista kertoi mitä puoluetta äänestäisi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.