Ylemmät Toimihenkilöt: Järki voitti Sunilassa

Ylemmät Toimihenkilöt YTN on tyytyväinen Stora Enson päätökseen käynnistää uudelleen sellun tuotanto Sunilan tehtaalla.

- Metsäteollisuuden suhdannekäänne on todellisuutta, toteaa YTN:n puheenjohtaja Sture Fjäder.

Stora Enso on ilmoittanut jo aiemmin käynnistävänsä uudelleen myös Uimaharjun sellutehtaansa.

- Pitkä ja musta yö näyttäisi vihdoin olevan takanapäin. Viime vuosina pelkkää tuskaa jakaneilta metsäyhtiöiltä on kuultu muitakin positiivisia viestejä, joten suunta on toivottavasti kohti parempia aikoja. Suuria uhrauksia on kuitenkin jouduttu tekemään, muistuttaa Fjäder.

Vaikka Sunilan lakkautukseen ei nyt päädyttykään, YTN pitää huolestuttavana yhtiön kaavailuja harkita tehtaan kohtaloa uudelleen keväällä.

- Jos kyse on raaka-aineen saatavuudesta, niin Sunilassa sellutehtaan toiminta ei ole pelkästään kotimaisen puun varassa, merisataman kautta puuta on saatavissa muualtakin, toteaa YTN:n metsäalan vastaava asiamies Saku Laapio.

Laapio muistuttaa myös edelleen jatkuvan epävarmuuden tuottamasta paineesta.

- Epävarmuudessa eläminen on henkisesti kuormittavaa ja aiheuttaa pitkän päälle ongelmia jaksamisessa. Henkilöstölle pitäisi antaa nyt työrauha.

Sunilan hyvistä uutisista huolimatta Stora Enson tehtaiden yllä on vielä uhkia.

- Varkaudessa satojen osaavien ammattilaisten työtä varjostaa huoli tulevasta. Erittäin toivottavaa olisi, että lakkautussuunnitelmat peruuntuisivat myös Varkaudessa, Laapio sanoo.

Sunilan tehtaanjohtajan Jouni Kostaman mukaan työntekijät kutsutaan vähitellen takaisin töihin.

- Kyllähän varmasti epävarmat tilanteet jatkuvat ja jatkuvasti näitä tilanteita täytyy laskea ja optimoida. henkilöstölle se tarkoittaa sitä, että sunilalaiseen tapaan hyvällä hengellä yritettään parhaamme. Teemme hyvin sen, mikä on meidän käsissämme ja luotamme että sillä pääsemme riittäviin tuloksiin, Kostama sanoo.

Katso Jussi Kärjen raportti Kotkasta

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat