Mainos

Yleisurheilussa ei ole tarpeeksi tähtiä

Urheiluasiantuntija Heikki Leppänen muistelee kaihoisasti aikakautta, jolloin kehissä oli Paavo Nurmi, Ville Ritola ja muun muassa Matti Järvinen.

– Voidaan sanoa, että silloin koettiin yleisurheilussakin suurta fanittamista, joka nykyään on tuttua jääkiekosta ja jalkapallosta. Kun 50 -luvun jälkeen arvokisoista saatujen mitalien määrä on selvästi vähentynyt, se ei enää kiinnosta ihmisiä samalla tapaa. Aina voidaan sanoa, että se on yleisurheilun oma vika. Onneksi muutamia nimiä kuitenkin yhä löytyy. Viimeisin on varmasti Pitkämäki, Leppänen sanoo.

Heikki Leppänen suhtautuu kriittisesti myös suomalaiseen valmennukseen. Nyt kun urheilijoiden pitäisi olla huippukunnossa, vain harvat ovat pystyneet lähellekkään siihen.

Jotta tilanne tulevaisuudessa muuttuisi, tarvittaisiin muutosta alkutaipaleelle eli koululiikuntaan.

– Koululiikuntaan pitäisi selvästi lisätä viikkotunteja. Sillä olisi enemmän vaikutusta kuin erilaisten muutostyöryhmien esityksillä. Myös urheiluseurojen ja koulujen yhteistyöhön pitäisi kiinnittää huomiota. Vain tuota kautta löydämme tulevaisuudessa jälleen niitä kovia nimiä, itsekin kymmenottelussa aikoinaan kilpaillut Leppänen uskoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.