Yleisurheilun kolminkertainen maailmanmestari kieltäytyy koronarokotteesta

Korkeushypyn kolminkertainen maailmanmestari Marija Lasitskene kertoo Tass-uutistoimistolle, että aikoo kieltäytyä koronarokotteesta ainakin toistaiseksi.

28-vuotias venäläinen on hallinnut viime vuosien aikana naisten korkeushyppyä. Peräkkäisiä ulkoratojen MM-kultia on peräti kolme. Lasitskenen mukaan koronarokote saattaisi vaikuttaa negatiivisesti hänen fyysiseen kuntoon. 

– Olen urheilijana huolissani siitä, kuinka rokote vaikuttaa kehoon ja kuntoon. En ota rokotetta, koska se ei ole vielä pakollista. Odotan tilanteen kehittymistä, koska en ole vielä kuullut antidopingviranomaisilta, että onko tämä virallisesti sallittua, Lasitskene sanoo.

– Kaikki alkavat kaiken lisäksi ylläpitämään rokoterekisteriä ja eri maihin pääsee ainoastaan, jos on ottanut koronarokotteen. Yleisesti sanottuna, en vielä ryhdy vapaaehtoiseksi. Tämä on mielipiteeni, koska olen urheilija ja mikä tahansa aivastus, taikka rokote voi vaikuttaa kuntooni, Lasitskene jatkaa.

Lasitskene on urallaan parhaimmillaan hypännyt 2,06. Myös 2018 yleisurheilun EM-kisojen seiväshypyn hopeamitalisti Timur Morgunov kertoo, ettei aio ottaa rokotetta, koska mahdolliset sivuvaikutukset ovat epäselviä. 

– En ole edes ajatellut sitä. En usko, että otan sitä. En tiedä miten se tulee toimimaan. Rokote on uusi, joten tuskin otan sitä, Morgunov totesi.

Lue myös:

    Uusimmat