Yle: Tampereen pormestari Lauri Lyly siirtäisi golfkentän Pirkkalaan – perhe pyörittää Pirkkalan golfravintolaa

Tampereen pormestari Lauri Lyly on joutunut ongelmalliseen tilanteeseen kaupungin keskustan liepeillä sijaitsevan golfkentän siirron vuoksi.

Yle kertoo, että Tampere haluaa rakentaa Ruotulan golf-kentän paikalle asuntoja 10 000 ihmiselle. Pormestari Lyly on käynnistänyt selvityksen kentän kohtalosta.

Lyly itse on tuonut esiin ehdotuksen, jonka mukaan kenttä siirrettäisiin Tampereen naapurikuntaan Pirkkalaan. Myös kentän väylien siirtelyä on ehdotettu ratkaisuksi.

Ylen mukaan ongelmana on se, että Pirkkalan golfkentän klubiravintolaa pyörittävät Lylyn vaimo, tytär ja tyttären mies. Tampereen golfkenttää on kaavailtu siirrettäväksi ravintolan naapuriin.

Lyly kertoo, että hän on pyrkinyt olemaan asiassa mahdollisimman avoin ja kertonut kaikki sidonnaisuutensa eri tahoihin.

Ylen haastattelema Vaasan yliopiston julkisjohtamisen professori Ari Salminen sanoo, että Lylyn olisi pitänyt edetä vielä varovaisemmin. Professorin mielestä ongelma tulee jo siitä, että ehdotus on Lylyn ja hän on käynnistänyt selvityksen Tampereen kentän siirrosta.

Salminen korostaa pormestarin korkeaa asemaa ja sitä, miltä asia ulospäin näyttää.

– Jos tämän työryhmän työ johtaa siihen, että golfkenttää siirretään juuri sinne, missä hänen perheensä ravintolatoiminta on, niin tästä syntyy vähintäänkin epäsuora yhteys. Joku voi ajatella, että tämä on sukulaisten suosintaa, Salminen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja