Mainos

Orpo Ylellä: Kokoomuksen pitää tietää Niinistön jatkoaikeista alkusyksyllä

Kokoomuksen pitää tietää viimeistään alkusyksyllä, lähteekö presidentti Sauli Niinistö tavoittelemaan jatkokautta. Näin sanoi valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) Ylen Ykkösaamussa. Hänen mukaansa kokoomus aikoo pitää alkusyksyllä puoluekokouksen ja silloin viimeistään asetelman tulee olla selvillä.

Orpo sanoi toivovansa, että Niinistö päättää lähteä ehdokkaaksi. Hänen mielestään Niinistön työtä arvostetaan myös kansainvälisesti muun muassa siksi, että hän on toiminut idän ja lännen välisenä linkkinä.

Orpo sanoi myös jännittävänsä, mikä Niinistön ratkaisu on.

Suomi tekee taustalla töitä Nordean pääkonttorin saamiseksi

Orpon mukaan Nordean pääkonttorin saamiseksi Suomeen tehdään taustalla paljon töitä. Hän sanoi Ylen Ykkösaamussa, että mukana työryhmässä ovat muun muassa valtiovarainministeriö, Suomen Pankki ja Finanssivalvonta.

Hänen mukaansa Suomen etuna on pankkiunioniin kuuluminen. Pääkonttoria myös havitteleva Tanska ei kuulu pankkiunioniin.

Orpon mukaan pankkiunioni tarjoaa ennustettavan ympäristön ja sillä on myös antaa erilaisia välineitä, jos jotain ikävää tapahtuu.

Hänen mielestään Nordean pääkonttorin siirtyminen Suomeen olisi myös tärkeä osoitus hallituksen talouspolitiikan onnistumisesta. Hallitus tähtää ennustettavaan ja vakaaseen talouspolitiikkaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.