Mainos

Yle: Suomenlahdesta löytyi hyväkuntoinen pommikone toisen maailmansodan ajalta

Suomenlahden pohjasta on löytynyt hyväkuntoinen pommikone, joka on peräisin toisen maailmansodan ajalta. Asiasta kertoo Svenska Yle.

Löytö tehtiin, kun aluetta kartoitettiin Nord Stream 2 -kaasuputkihankkeen yhteydessä. Ylen mukaan kone sijaitsee noin sadan metrin syvyydessä läntisellä Suomenlahdella. Hylky on noin kilometrin päässä Itämeren kaasuputken kulkureitiltä.

Hylky on tunnistettu amerikkalaisvalmisteiseksi Douglas DB-7 Boston / A-20 Havoc -lentokoneeksi, jollaisia liittoutuneet, mukaan lukien Neuvostoliitto, käyttivät. Löydöstä on ilmoitettu Museovirastolle.

Merenpohjassa on sotien jäljiltä myös tuhansia vanhoja miinoja, pommeja ja kranaatteja. Nord Streamin ensimmäisen kaasuputken merenpohjatutkimuksissa Suomen talousvyöhykkeeltä löydettiin noin 50 miinaa ja ammusta.

Nord Stream kakkosen osalta ammustutkimukset on vielä meneillään, yhtiö kertoo. Se arvioi, että määrät olisivat suunnilleen samat.


Oikaisu 11.5. klo 9.30: Jutussa kerrottiin, että Nord Stream 2 -kaasuputken reitin tutkimuksissa on löytynyt merenpohjasta myös tuhansia vanhoja miinoja, pommeja ja kranaatteja. Näitä ei ole löytynyt kaasuputken reitin tutkimuksissa, vaan sotien jälkeisestä tilanteesta on ollut tietoa jo aiemmin.

Nord Stream ilmoittaa, että ensimmäisen kaasuputken merenpohjatutkimuksissa Suomen talousvyöhykkeeltä löydettiin noin 50 miinaa ja ammusta. Nord Stream 2:n ammustutkimukset ovat yhä meneillään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.