Yle: Seksikauppa sokerideittailun varjolla kasvava ilmiö Suomessa – menestynyttä liikemiestä epäillään alaikäisen "sokeritytön" raiskauksesta

Ylen MOT:n ja A-studion selvityksen mukaan Suomessa käydään avointa seksikauppaa sokerideittailuksi kutsutun ilmiön varjolla. Ilmiö on Ylen tietojen mukaan johtanut myös rikokseen.

Sokerideittailu tarkoittaa tilannetta, jossa useimmiten vanhempi, hyvätuloinen mies maksaa nuorelle naiselle seurasta.

Suomessa toimii kaksi sokerideittailuun tarkoitettua nettisivua, Sugardaters ja Richmeetbeautiful, jotka molemmat Ylen mukaan kasvattavat jäsenmääräänsä jatkuvasti. Pelkästään Sugardaters-sivustolla on 17 800 profiilia.

Sivustot eivät mainosta toimintaansa seksillä ja virallisesti seksin myyminen on kiellettyä.

Ylen tekemän selvityksen mukaan kuitenkin seksistä puhutaan osana sokerideittailua erittäin avoimesti. Vain yksi Ylen haastattelemista "sokeritytöistä" kertoo, että hän ei suostu harrastamaan seksiä tapailemiensa miesten kanssa.

Nuorin sokerityttö vain 13-vuotias

Suomessa seksin myyminen ja ostaminen on laillista, ellei kyse ole ihmiskaupan tai parituksen uhrista. Alaikäiseltä seksin ostaminen on kiellettyä.

Sokerideittailusivustot vaativat käyttäjiltään 18 vuoden ikää, mutta Ylen mukaan ikää ei tarvitse todistaa. Sivustoilla myös liikkuu teini-ikäisiä tyttöjä, joista nuorin Ylen tavoittama henkilö oli vain 13-vuotias.

Ylen mukaan Sisä-Suomen poliisi tutkii myös yhtä epäiltyä raiskausta, johon liittyy sokerideittailu. Raiskauksen uhri on 17-vuotias ja teosta epäilty henkilö merkittävässä asemassa oleva liikemies.  

Lue myös:

    Uusimmat